Erdoğan: Bira festivalleri yapılan Antalya artık aslına döndü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da partisinin Olağan Kongresi'ne katıldı. Partililere seslenen Erdoğan "Bira festivallerinden bir tanesinde de iki genç yavrumuz öldü hatırlıyorsanız. Şu anda bunu çatısı altında barındıranlar bunların hesabını sordular mı? Ne yaptı Antalya, tekrar aslına döndü." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan "Hatırlayın Menderes Bey'den (Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel) önce bira festivalleri oldu. Bira festivallerinden bir tanesinde de iki genç yavrumuz öldü hatırlıyorsanız. Şuanda bunu çatısı altında barındıranlar bunların hesabını sordular mı?" diye sordu.  Erdoğan  "Milletimiz hiçbir zaman özüne, ruhuna karakterine yabancı ideolojilerin peşine düşmemiştir" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

SADECE ALLAH'IN HUZURUNDA EĞİLDİK: Şunu unutmayın biz bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün karşısında eğilmedik. Biz sadece Allah'ın huzurunda rukuda ve secdede eğildik. Bundan sonrada eğilmeden istikamet üzere yolumuza devam edeceğiz. 780 bin kilometrekarenin her bir karışında emniyetle hayatımızı devam ettirebiliyorsak önce Allah'a sonra şehitlerimize borçluyuz.

TAŞIYICI SÜTUNLAR: DİN, İLİM, AHLAK, ADALET: Din, ilim, ahlak, adalet, taşıyıcı sütunlardır. Bu millet Efendimize hürmeten orduya Muhammet dememiş Mehmetçik ismini verecek kadar Peygamber bir aşığı bir milletti. Muhammed değil, Mehmetçik dedi. Niye Muhammed demedi? Olur ya, orada sevgili peygamberimiz Muhammed'e yakışmayacak bir harekette bulunur diye Muhammed ismini kullanmamış. Biz Kudüs'e Mekke'ye Medine'ye hizmetkarlık yapmayı en büyük paye gören bir milletin mensuplarıyız. Bizi biz yapan Türk milletini yüzyıllardır dimdik ayakta tutanın bunlar olduğunu biliyoruz.

BU ÜLKE BU TÜR PUTPERESTLERLE DOLUYDU: Hasımlarımız da bu gücün farkında. Onlar da bu pınarları kurutmanın çabası içinde. Türk milletinin can damarlarını kesmek için içeriden dışarıdan bir kampanya yürütüldüğünü biliyorsunuz. Din ilerlemeye manidir demeleri boşuna değildir. Milletimizin inancının mensubu olduğu medeniyetin gösterilmesi de sebepsiz değildir. Tek parti döneminde minarelerimizin öksüz bırakılmasının nedeni de budur. Bu ülke bu tür putperestlerle doluydu.

'BİRA FESTİVALİNDE ÖLEN 2 GENÇ YAVRUMUZUN HESABINI SORDULAR MI?' Hatırlayın Menderes bey'den önce bira festivalleri oldu. Bira festivallerinden bir tanesinde de iki genç yavrumuz öldü hatırlıyorsanız. Şuanda bunu çatısı altında barındıranlar bunların hesabını sordular mı? Ne yaptı Antalya, tekrar aslına döndü.

Etiketler Erdoğan Bira