Sosyal medyada 'Mina Başaran' tuzağı!

Mina Başaran'ın sosyal medya hesabı kapatılmadan önce fotoğraflarını elde eden bazı kişiler, ismine benzer hesaplar açarak takipçi elde etmeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da düşen jette hayatını kaybeden işadamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ın sosyal medya hesapları koruma altına almak için olaydan sonra ailesi tarafından kapatılmıştı. Ancak bazı kişiler sosyal medyada kapatma işlemi gerçekleşmeden önce Başaran'ın hesabından kopyaladıkları fotoğraflarla yeni hesaplar açtı.

Mina Başaran'ın Instagram hesabı kapatıldıMina Başaran'ın Instagram hesabı kapatıldı

Sözcü gazetesinden Bora Erdin'in haberine göre, Başaran adına açılan hesap sayısı yüzlere ulaştı. Çoğu hesap Mina Başaran'ın hesabından ya da farklı mecralardan elde ettikleri fotoğraflarla takipçi sayısını artırmaya çalışıyor. Hesap isimleri ise Başaran'ın hesabına yakın isimler olarak tercih ediliyor. Amaç ise takipçi edinip hesapları paraya çevirmek.

Sosyal medyada para kazanmak sadece ürün satarak değil yüksek takipçili hesapları satarak da mümkün oluyor. Sosyal medya hesapları için destek hizmeti veren Mehmet Cumhur, “Bu tür durumlarda özellikle insanlıktan çıkmış ve gözünü para bürümüş bir grup fırsatçı hesap açıyor. Hayatını kaybeden kişiyi araştırırken en yakın hesabı takip ediyor. Bazen onbinleri bulan takipçiye ulaşıyorlar. Böyle bir hesap 30 bin ila 60 bin lira arasında satılıyor. Daha sonra hesabın adını değiştirip yeni bir hesap haline getiriyorlar” dedi.

Asgari insanlığı hangi kazada yitirdik?Asgari insanlığı hangi kazada yitirdik?

Mina Başaran, 'nefes alıp dönmeyi severim' demişti...Mina Başaran, 'nefes alıp dönmeyi severim' demişti...

Mina Başaran kimdir?Mina Başaran kimdir?