AYM, Şahin Alpay'ın başvurusunu görüşmeye yarın devam edecek

AYM Genel Kurulu, tutuklu yargılanan eski Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay'ın başvurusunu görüştü. Başvurunun sonuçlandırılamaması üzerine, kurul yarın yeniden toplanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi (AYM), FETÖ davasında yargılanan Şahin Alpay'ın başvurusunu görüşmeye yarın devam edecek.

Habertürk gazetesinin haberine göre, FETÖ davasında yargılanan Şahin Alpay'ın hak ihlaline uğradığı yönündeki kararın üzerine, AYM'ye “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" gerekçesiyle başvuru yapıldı.

AYM Genel Kurulu, Alpay'ın başvurusunu görüştü. Oturumda başvurunun sonuçlandırılamaması nedeniyle AYM Genel Kurulu, yarın saat 10.00'da yeniden toplanacak.

NE OLMUŞTU?

AYM, FETÖ davalarında yargılanan Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın, tutuklulukları nedeniyle “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ve “ifade ve basın özgürlükleri”nin ihlal edildiğine karar vermişti. Davalara bakan İstanbul 13'üncü ve 26'ncı ağır ceza mahkemeleri, Altan ve Alpay'ın avukatlarının tahliye taleplerini kabul etmemişti. Üst mahkemelere yapılan başvurular da reddedilmişti.

Bunun üzerine Altan ve Alpay, yeniden AYM'ye başvuru yaptı. Başvurularda, ihlal kararının ardından tutukluluğa devam kararı verilmesi nedeniyle "kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiği" savunuldu.

Şahin ve Alpay'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurunun ise 20 Mart'ta karara bağlanacağı açıklandı.