Eski Tuğgeneral Bekir Koçak'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

FETÖ davasında yargılanan eski Tuğgeneral Bekir Koçak, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Sanıklardan 6'sına müebbet, 1'ine de 2 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırklareli'de, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul'daki darbeci askerlere destek olmak için çıkış hazırlığında olduğu iddia edilen eski Tuğgeneral Bekir Koçak'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, 6 sanığı müebbet, 1 sanığı da 2 yıl hapisle cezalandırdı.

Kırklareli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve ihraç edilen eski 55'inci Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da yargılandığı FETÖ davası, bugün görüldü. Duruşmaya 8 sanık ile avukatları ve yakınlar katıldı.

Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, Bekir Koçak'a "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıklar Murat Erdoğan, Efendi Haspolat, Şeref Taş, İlker Birel, Gökhan Bayniş ve İbrahim Bilgiçataç da aynı suçtan müebbet hapis cezası aldı.

Sanıklardan Mehmet Metin Omur ise "emre itaatsizlik" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılırken, tutuklu kaldığı süre göze alınarak tahliyesine karar verildi. (KIRKLARELİ/DHA)