İddia: Doğan Medya'nın başına Doğan'ın damadı gelecek

Doğan Medya'nın Demirören Grubu'na satışı sonrasında yönetime CEO olarak Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın getirileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğan Medya Grubu'nun KAP’a yaptığı açıklama ile resmiyet kazanan Demirören Grubu'na satışın ardından yeni bir iddia gündeme geldi. Medya haber sitesi Medyaradar'da yer alan haberde grubun satışının tamamlanmasının ardından başına Aydın Doğan'ın damadı olan Mehmet Ali Yalçındağ'ın geçeceği iddia edildi.

Haberde Doğan Medya’nın satışından sonra başına CEO olarak geçecek ismin Yalçındağ olacağı belirtilirken, Yalçındağ'ın daha önce Doğan Medya’nın başında yer aldığı ve 2016’da istifa ettiği hatırlatıldı.

MEHMET ALİ YALÇINDAĞ KİMDİR? 

1964 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Mehmet Ali Yalçındağ 1989 yılında Londra'daki "American College in London" dan mezun olarak üniversite eğitimini tamamladı. Daha sonra Türkiye'ye dönerek 1990 yılında Doğan Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş.'de çalışmaya başladı. 1991 yılında Doğan Holding İcra Komitesi'nde görev aldı. 1992 yılında ise Milliyet Gazetesi Genel Müdür Yardımcılığı'na getirildi.

Türkiye Türklerindir!Türkiye Türklerindir!

Mehmet Ali Yalçındağ, 1996 yılında Doğan Holding bünyesindeki medya şirketleri Doğan Yayın Holding çatısı altında birleştirilince bu kuruluşta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine 1999 yılında ise İcra Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

Şu anda aktif olarak üstlendiği görevleri ve üye olduğu kurumlar şu şekildedir;

- Yandex Türkiye CEO'su.

- Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi.

- Doğan Yayın Holding Başkan Vekili.

- IAA (Uluslararası Reklamcılık Derneği) Türkiye Başkanı.

- Türkiye Reklam Konseyi Başkanı.

- Galatasaray Spor Kulübü Üyesi'dir.

- WEF Medya Yöneticileri Üyesi.

- TÜSİAD üyesi.

Mehmet Ali Yalçındağ 21 Aralık 2015 tarihinde CEO'su olduğu Doğan Grubu'ndaki bu görevinden 30 Eylül 2016'da istifa etmişti. Aydın Doğan Vakfı kurucularından olan ve Yönetim Kurulu Üyeliği devam eden Yalçındağ, Doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile evli ve iki çocuğu var.