Duvar Arkası: Doğan'ın kızlarının arasına Beştepe mi girdi?

Vuslat Doğan Sabancı Emine Erdoğan'ın davetinden neden çabuk ayrıldı? AK Parti'ye göre 'moral bozan' anketlere rağmen erken seçim yok... Askeri okullardan 'FETÖ kovuldu' ama iddia o ki yemekhane masalarında bile cemaat ayrımı var! Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

DOĞAN’IN KIZLARININ ARASINA BEŞTEPE Mİ GİRDİ?

Doğan Medya’nın Demirören Grubu'na satılmasının ardından medya grubunun başına Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ’ın geçeceği iddiası siyaset ve medya kulislerini hareketlendirdi. RedHack tarafından ele geçirildiği öne sürülerek sosyal medyada paylaşılan ve Doğan Medya'nın tepe yöneticisi iken kendisine ait olduğu öne sürülen yüzlerce elektronik mesajı inkar etse de Yalçındağ 30 Eylül 2016’da “Doğan Grubu Yayın Başkanlığı” görevinden istifa etmişti. O yazışmalarda Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan’la evli olan Yalçındağ, Doğan Ailesi içindeki bazı çekişmeleri de aktarıyor, Aydın Doğan’ın diğer kızı Vuslat Doğan Sabancı ile aralarındaki gerilimi ifşa ediyordu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Demirören Medya Grubu’nun başına geçeceği iddialarını sorduğu Mehmet Ali Yalçındağ’ın, “Ben de olan biteni etraftan duyuyorum. Hayırlı olur inşallah” dediğini yazdı. Yani Yalçındağ haberi ne doğrulamıştı ne de yalanlamıştı.

Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, 15 Mart günü Beştepe’de bir davet verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle verildiği belirtilen davete Emel Sayın’dan Demet Şener’e, Işın Karaca’dan Türkiye’nin önde gelen iş kadınlarına çok sayıda isim katıldı. Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen, “Sıfır Atık” projesi için düzenlenen davette Arzuhan Doğan Yalçındağ, Emine Erdoğan ile aynı masada otururken Vuslat Doğan Sabancı’ya başka bir masada yer ayrılmıştı. Bu duruma tepki gösteren Vuslat Doğan Sabancı yarım saat sonra toplantıyı terk etti. Bu nedenle davetin sonunda çekilen fotoğrafta, Meltem Demirören ile Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın Emine Erdoğan’la birlikte poz verdiği o karede Vuslat Doğan Sabancı yer almadı.

'2018 SONBAHARINDA ERKEN GENEL SEÇİM' DEDİKODULARI

2019 seçim yılı, 2018 ise Meclis’teki partiler için kurultay yılı. Normal şartlarda yerel seçimin 24 Mart 2019’da, genel seçim ile başkanlık seçiminin ise 3 Kasım 2019’da yapılması planlanıyor. Ancak AK Parti-MHP ittifakı ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il/ilçe kongrelerine yüksek tempolu katılımı, buralarda verdiği mesajlar olası bir erken seçimin işareti olarak okunuyor. Tüm bunların üzerine Demirören Grubu’nun Doğan Medya’yı satın alması da eklendi.

Bu gelişmeyi de 'erken seçim hazırlığı' olarak yorumlayanlar var. AK Parti’nin yerel seçimlerde hiçbir zaman istediği başarıyı elde etmediğini rakamlarla ortaya koyan siyasi analistler, AK Parti’nin son yerel seçim anketlerinden çıkan sonuçların partide moralleri bozduğunu ve olası bir genel seçimin hiç de azımsanmayacak bir ihtimal olduğunu söylüyorlar. Olası erken genel seçim için bahsi geçen tarih ise 2018 sonbaharı… Bu senaryoyu gündeme getirenlerin iddialarından biri de siyasi iktidarın Afrin savaşıyla birlikte yükselen kamuoyu desteğinden faydalanmak isteyeceği. AK Parti içinde de önümüzdeki ekim veya kasım ayında olası bir genel seçime gidileceğini ifade edenlerin sayısı son günlerde epey artmış durumda. Erdoğan’a yakın isimler ise bu senaryolara ilişkin şu yorumu yapıyorlar, “Şu an için kesin bir şey söylemek doğru değil ama Cumhurbaşkanı’nın temposuna bakarak genel seçim yorumu yapmak herkesi yanıltır çünkü Erdoğan her zaman maratonu kısa mesafe hızıyla koşan bir lider oldu.”

ASKERİ OKUL YEMEKHANELERİNDE CEMAATE GÖRE MASA!

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin hemen ardından siyasi iktidarın ilk icraatlarından biri, Olağanüstü Hâl kapsamında bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkararak askeri okulları kapatmak ve onun yerine Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi'ni (MSÜ) kurmak oldu. MSÜ’nün rektörlüğüne de bir dönem Muhteşem Yüzyıl dizisinin danışmanlığını yapan tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu getirildi. MSÜ, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden kara, deniz ve hava harp okullarından, astsubay meslek yüksekokullarından oluşuyor.

Hâlihazırdaki üniversitelerden buralara geçiş yapan öğrenciler eğitimlerine devam ederken ÖSYM tarafından 18 Mart 2018’de Türkiye genelinde gerçekleştirilen 2018 MSÜ sınavının sonuçları da 12 Nisan’da açıklanacak. Diğer üniversitelerden harp okullarına geçiş yapmak isteyen öğrencilerin nasıl bir mülakat yöntemiyle alındığını sorduğumuz güvenlik bürokrasisi kaynakları MSB Personel Temin Daire Başkanlığı’nca 20 ayrı heyet oluşturulduğunu, heyetlerde sivil ve askeri üyelerin bulunduğunu belirtmekle yetindi. Kulislerde konuşulanlar ise bambaşka. Bir dönem FETÖ’nün talimatıyla öğrenci alınan bu okullarda şu an anlatılanlara göre belki “FETÖ’cü” yok ama yemekhanelerde bile öğrenciler “Süleymancılar, Menzilciler…” gibi cemaatlerin sahiplendiği farklı masalarda oturuyorlar.