Rüşvete suçüstü: 3 vergi müfettişi tutuklandı

İstanbul'da bir inşaat şirketinin sahibinden 2 milyon lira rüşvet istedikleri belirtilen 3 vergi müfettişi tutuklandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bir inşaat şirketi sahibi, firmasında denetim yapan müfettişlerin 2 milyon lira rüşvet istediğini belirterek İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis çalışma başlattı. Firma sahibi, vergi müfettişlerine istedikleri paranın 250 bin lirasını vereceğini söyledi. Buluşma yeri olarak Eyüp'te bir işyerinin önü belirlendi.

Polis ekipleri randevu verilen yere giderek önlem aldı. Rüşvet verildiği sırada polis ekipleri operasyon düzenledi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığında Vergi Müfettişi olarak çalışan D.Y. gözaltına aldı. Polis Vergi Müfettişi D.Y. ile bağlantısı olduğu belirtilen meslektaşları  B.Ö. ve F.T.'yi de ikinci bir operasyonla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri 13 Mart tamamlanan 3 vergi müfettişi tutuklandı.

POLİS KAMERASI KAYDETTİ

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameralarına kaydedildi. 10 Mart'ta yapılan operasyonda vergi müfettişi D.Y.'nin para dolu poşeti aldıktan sonra polis ekiplerince gözaltına alınması yer alıyor. Görüntülerde içi para dolu poşet de görülüyor. (İSTANBUL/DHA)