DİB’ten Boğaziçi açıklaması: Gözaltılara son verin

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınmalarını protesto eden Demokrasi İçin Birlik (DİB), öprencilerin eğitim hakkının ellerinden alınmasına son verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi İçin Birlik (DİB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "O komünist vatan haini gençlere okuma hakkı vermeyeceğiz" açıklamalarının ardından gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin serbest bırakılmasını istedi. “Siyasi iktidar üniversitelerden elini çeksin” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada DİB, “O gençler ırkçılığın yüceltilmesine itiraz ettiler ve insan ölümlerine sevinmenin vicdanları yaralayan bir durum olduğunu hatırlattılar. Hiç kimse barış istediği için görüşlerini açıkladığı için ‘terörist’ olarak itham edilemez” dedi.

DİB'in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı; "Bilimsel kuşkuculuğun esin kaynağı olması üniversitelerde, farklı düşünen, soran, sorgulayan fikir açıklayan gençliği gözaltına almak; onları okuldan atmakla ve tutuklama ile tehdit etmek ‘normal’ demokratik rejimlerde görülecek bir durum olamaz. Öğrencilerin eğitim hakkı hiçbir şekilde ellerinden alınamaz, bu doğrultuda kurumlara talimat verilemez.

‘GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN’

Üniversiteleri bilimsellikten uzaklaştıran siyasal iktidarın akademiye dönük sindirme ve ezme politikasından vazgeçmesini isteyen DİB,  “Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri serbest bırakılsın, soruşturmalara son verilsin” denildi. (Kaynak: MA)

Etiketler Açıklama dib