İstanbul Newroz’unda gözaltına alınanlardan 28’i tutuklandı

Bakırköy'deki Newroz kutlamasında gözaltına alınan ve bugün tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 43 kişiden 28’i tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bakırköy'de, 21 Mart’ta büyük bir kalabalığın katılımıyla kutlanan Newroz'da, "sarı, kırmızı, yeşil flama taşıdıkları" ve "Newroz’da atılan sloganlara eşlik ettikleri" gerekçesiyle 73 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 43'ü ise “örgüt propagandası yapmak”tan tutuklama talebiyle 5, 7, 8, 9 ve 10’uncu Sulh Ceza Hâkimliklerine sevk edildi.

28 KİŞİ TUTUKLANDI, 15 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, ifadeleri alınan Ercan İlhan, Helin Kaplan, Mizgin Tekin, Sabri Akdemir, Cengiz Tosun, Emrah Algemi, Ferhat Karaağaç, İbrahim Halil Kekeç, Onur Çiftçi, Selma Yönay, Selma Algemi, Mehdi Dağ, Özgür Ünal, Yakup Köroğlu, Volkan Atmaca, Beyhan Aktaş, Nesih Tuğa, Saida Hıznavi, Hüsna Güldem, Mizgin Başak, Rıfat Dayan, Gülistan Yılmaz, Nuray Ceylan, Turgay Çeçen, Ali Aksoy, Ercan Çelikel, Abidin Metin ve Çağdaş Meşe “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklandı.

15 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Tutuklama gerekçesi olarak, “şüphelilerin terör örgütü PKK/KCK/YPG’nin propagandasını yapar mahiyette flama ve yazı taşıdıkları, terör örgütü PKK/KCK/YPG’nin 2018 Nevruz’undaki kutlamalarını Afrin ile bütünleşme Nevruz’u olarak gördüğü, bu itibarla terör örgütü propagandası yapıldığına ilişkin kuvvetli deliller olduğu” ileri sürüldü.

Newroz alanında fotoğraf çekilmesi de suç unsuru sayıldı.