Mahkemeden KHK ile kapatılan TUHAD'ın başkanına 'içkili mekan cezası!'

Diyarbakır'da KHK ile kapatılan TUHAD-FED Başkanı Mehmet Temizyüz'ün yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Temizyüz'e 'alkollü içki servisi yapılan eğlence merkezlerine, barlara ve lokantalara girmesini' yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile kapatılan Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Diyarbakır'da 15 Şubat 2016 tarihinde, PKK lideriAbdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan TUHAD-FED Başkanı Mehmet Temizyüz ile açıklama sırasında slogan attığı öne sürülen Nevzat Güney hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açıldı.

BERAATİNİ TALEP ETTİ

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan Temizyüz, okuduğu basın metnini kendisinin hazırladığını, içeriğinin barışa yönelik olduğunu, şiddet ve propaganda içermediğini, ifade özgürlüğü kapsamında yaptığını ileri sürerek beraatini talep etti. Diğer sanık Güney de olay tarihinde slogan atıp atmadığını hatırlamadığını belirterek, beraatini istedi.

Mahkeme, 9 Kasım 2017 tarihindeki duruşmada Temizyüz ve Güney'in savcının mütalaası doğrultusunda 10'ar ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Nevzat Güney için hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulayan mahkeme heyeti, Mehmet Temizyüz için ise söz konusu kararın daha önce uygulanması nedeniyle bu yola gitmedi. mahkeme Temizyüz'ün cezasını, 'alkollü içki servisi yapılan eğlence merkezlerine, barlara ve lokantalara girme yasağı' tedbirine çevirdi.

Mehmet Temizyüz 10 ay boyunca alkollü mekanlara giremeyecek. Eğer bu süre eçerisinde alkollü mekanlara girerse mahkeme kısa süreli hapis cezasının tamamen ya da kısmen infazına karar verebilecek. (DİYARBAKIR/DHA)