Zekeriya Öz'le fotoğraf çektiren doktora hapis cezası

Firari savcılardan Zekeriya Öz ve Celal Kara ile basketbolcu Enes Kanter'in fotoğraf çektirdiği diş kliniğinin sahibi Ali İlker Baştan, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Baştan adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ üyeliği' iddiasıyla yargılanan diş hekimi çiftin davasında karar çıktı. Tutuklu yargılanan diş hekimi Ali İlker Baştan, firari savcı Zekeriya Öz'ü kastederek, "Bir grup hasta beni mağdur ve suistimal etmiştir" dedi.  7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Baştan, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan Esma Kuriş Baştan'ın dosyası ise ayrıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Ali İlker Baştan ile eşi tutuksuz sanık Esma Kuriş Baştan katıldı. Duruşmada son savunmasını yapan sanık Ali İlker Baştan, firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara ile basketbolcu Enes Kanter'in diş kliniğinde çektirdiği fotoğrafa ilişkin açıklama yaptı. Baştan, kızının hastası olmasından dolayı Zekeriya Öz'ü tanıdığını belirterek, "Tanışıklığım tamamen hasta doktor ilişkisidir" ifadesinde bulundu.

'ZEKERİYA ÖZ ZIRHLI ARAÇLA GELİRDİ'

Zekeriya Öz'ün, 'kudretli savcılarından' olduğunu ifade eden sanık, "Bu şahıs zırhlı arabasıyla bana gelirken, bu kişinin birkaç yıl sonra suçlu olacağını bilemezdim. Keza Enes Kanter de Milli takımın ve Fenerbahçe'nin oyuncusuydu. Celal Kara'yı ise tanımıyorum" diye konuştu.

"Bir zamanlar devletin de desteklediği bu yapıya ben de sempati duymuştum" diyen Baştan, yapı içinde tanıdığı insanlar olduğunu ancak hiçbir zaman hiyerarşik yapıya dahil olmadığını söyledi. Son sözünün sorulması üzerine sanık Baştan, "Bizim gibi yetişmiş hekimlerin heba olmasına izin vermeyin. Hatta eğer ceza verecekseniz de ayağıma kelepçe takarak sınıra gönderin en azından orada yaralı askerlere pansuman yaparım" ifadesini kullandı.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Duruşmayı karara bağlayan mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan sanık Ali İlker Baştan'ın 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, ev hapsinden oluşan adli kontrol şartıyla sanığın tahliyesine karar verdi. Tutuksuz sanık Esma Kuriş Baştan'ın ise dosyası ayrıldı.  (İSTANBUL - DHA)