Başak Alara Karademir'in ölümünde 'şüphe' protestosu

Üniversite Kadın Meclisleri, üniversite öğrencisi Alara Karademir'in ölümünün aydınlatılması talebiyle eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üniversite öğrencisi Başak Alara Karademir'in ölümü protesto edildi.

20 yaşındaki Karademir'in okulunun Ankara'ya düzenlediği gezi sırasında üniversiteden hocası Atilla G.'nin odasında intihar girişiminde bulunduğu iddia edilmişti. Yoğun bakımda tedavisi süren Karademir'in bugün beyin ölümü gerçekleşti.

Karademir'in ölümünün ardından Üniversite Kadın Meclisleri üyeleri, olayın aydınlatılması talebiyle eylem yaptı. Ellerinde karanfiller ve Alara Karademir'in fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, ayrıntılı bir soruşturma yürütülmesini istediler.

Grup adına açıklama yapan Beyza Aksoy şunları söyledi: "Alara'nın intihar ettiği iddia ediliyor fakat bu bir şüpheli ölümdür. Alara'nın ölümü bir an önce aydınlatılmalı ve gerçekler açığa çıkmalıdır. Alara'nın ölümünden kim sorumlu. Bu olaya dair sorular cevaplanmalıdır. Kadınlar her gün öldürülürken gerçeklerin üstünün kapatılmasını kabul etmiyoruz. Sesimizi daha da yükselteceğiz. Kadınlara yönelik her türlü düşmanca adımın karşısında bir arada olup mücadelemizi yükselteceğiz."

Basın açıklamasın ardından öğrenciler yanlarında getirdikleri karanfil ve fotoğrafları Karademir'in okuduğu fakültenin önüne bıraktı.

(İSTANBUL-DHA)

Üniversite öğrencisi Başak Alara Karademir hayatını kaybettiÜniversite öğrencisi Başak Alara Karademir hayatını kaybetti