İbrahin Kalın, Macron'un başdanışmanıyla görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un başdanışmanı Philippe Etienne'le görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ve Fransa arasında yaşanan "arabuluculuk" gerginliğin ardından yeni bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başdanışmanı Philippe Etienne ile bir görüşme yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, YPG'nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) temsilcileriyle görüştü. Fransa basınında yer alan haberlerde Macron'un, SDG ve Türkiye arasında arabuluculuk teklif ettiği belirtilmişti. Fransa'nın Membiç'e asker gönderebileceğini de söylediği iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" demişti. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu da Fransa'ya tepki göstermişti.

Ayrıca Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. (ANKARA/DHA)

Macron'dan Türkiye ile SDG arasında arabuluculuk önerisiMacron'dan Türkiye ile SDG arasında arabuluculuk önerisi

Bozdağ'dan Fransa'ya tepki: Teröristlerle aynı muameleyi görürlerBozdağ'dan Fransa'ya tepki: Teröristlerle aynı muameleyi görürler

Fransa'dan farklı açıklama: Asker göndermiyoruzFransa'dan farklı açıklama: Asker göndermiyoruz

Çavuşoğlu’ndan Fransa'ya: Sen kimsin?Çavuşoğlu’ndan Fransa'ya: Sen kimsin?