Kızıldere anmaları: İstanbul'da yasak

Kızıldere Katliamı’nın 46. yılı dolayısıyla Galatasaray Lisesi önünde yapılmak istenen anma polis tarafından engellendi. 78’liler Girişimi İstanbul sözcüsü Yunus Bircan, elinde pankart olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kızıldere Katliamı'nın 46'ncı yıl dönümünde Galatasaray Meydanı'nda yapılacak anmaya valilik önce izin verdi, sonra engel oldu. Öte yandan Kızıldere Katliamı’nda yaşamını yitiren Mahir Çayan ve 9 arkadaşı, mezarları başında anıldı.

Öğle saatlerinde yapılması planlanan anma ve basın açıklaması için toplananlar polis engeliyle karşılaştı. İstanbul Valiliği tarafından daha önce izin verilen açıklama için 78’liler Girişimi İstanbul Sözcüsü Yunus Bircan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi meydana geldi. Polisler açıklamanın İstanbul Valiliği tarafından yasaklandığını bildirdi. Elinde pankart olduğu gerekçesiyle 78’liler Girişimi İstanbul sözcüsü Yunus Bircan gözaltına alındı.

ANKARA'DA ANILDILAR

Öte yandan Kızıldere Katliamı’nda yaşamını yitiren Mahir Çayan ve 9 arkadaşı, mezarları başında anıldı. Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’ndaki anma törenine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Kaldıraç, Devrimci 68’liler, Devrimci Gençlik, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Halkevleri, Devrimci 78’liler Federasyonu ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’ndan (SGDF) temsilciler katıldı.

Antep 78’liler Meclisi üyeleri de, Mahir Çayan ve 9 arkadaşının öldürülmesinin 46’ncı yıldönümünde basın toplantısı düzenledi. (Kaynak: Evrensel - Gazete Karınca)