Matbaalar kabul etmedi: Welat fotokopiyle çıktı

Welat gazetesini matbaalar basmayınca, gazete okuyucuya sayfalarını fotokopi yoluyla çoğaltarak ulaştırdı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 'basmayacağız' talimatını kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve basımının yapıldığı Gün Matbaası’na polis baskınıyla el konulması nedeniyle, aynı matbaada basımı yapılan Kürtçe yayın yapan Welat gazetesinin bugünkü sayısı basılamadı. Gazete bugünkü sayısını fotokopiyle çoğaltarak okuyucuya ulaştırdı.

'BASMAYACAKSINIZ TALİMATI VERİLDİ'

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Gün Matbaası’na el konulması üzerine yayını sürdürmek için diğer matbaalara başvuran gazete yönetimi, matbaa sahiplerine gazeteleri için “Basmayacaksınız” talimatı verilerek baskı uygulandığını öğrendi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Özgürlük Demokrasi ve Gün Matbaası’na yapılan baskına tepki göstererek gazetenin fotokopiyle çoğaltılmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Artık gazete kapatmayı da aşan biçimde mühürlemeyi, makinalara el koymayı tercih eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye’de ifade özgürlüğü açısından son derece ciddi bir tehdit oluşturuyor."