Erdoğan ve Putin, Akkuyu’nun temel atma törenine telekonferansla katılacak

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temel atma töreni yarın yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, törene telekonferansla katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temel atma törenine, Ankara'dan telekonferansla katılacağı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in yarın öğle saatlerinde Ankara'ya geliyor. Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) yedinci toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in başkanlıklarında, ilgili bakanların da katılımıyla Beştepe'de düzenlenecek.

Toplantıda, Türkiye-Rusya ikili ilişkileri tüm yönleriyle kapsamlı şekilde ele alınacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak. Program sonunda ise ikili basın açıklaması yapılması bekleniyor.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin resmi temel atma töreni de yarın yapılacak. Erdoğan ve Putin, temel atma töreni için Mersin'e gitmeyecek. Erdoğan ve Putin, törene telekonferans ile katılacaklar.

Bu arada Suriye konulu üçlü zirve; Erdoğan, Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılımıyla, 4 Nisan günü Ankara'da yapılacak. (ANKARA/DHA)