Terzi Fikri’nin eşi Nurten Sönmez hayatını kaybetti

Fatsa'nın eski belediye başkanı Fikri Sönmez'in eşi Nurten Sönmez, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sönmez’in cenazesi Fatsa’da toprağa verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fatsa’nın devrimci belediye başkanı Terzi Fikri’nin eşi Nurten Sönmez tedavi gördüğü Beylikdüzü Medilife hastanesinde 74 yaşında yaşamını yitirdi. Sönmez’in çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşama veda ettiği belirtildi.

Nurten Sönmez’in oğlu Naci Sönmez, 9 Şubat’ta gözaltına alınmasının ardından annesinin kötüleştiğini aktardı.

Sönmez’in cenazesi yarın (4 Nisan) Saat 10.00’da Beylikdüzü Öğretmenler Sitesi’ndeki evinden Fatsa’ya uğurlanacak, 5 Nisan Perşembe günü de Fatsa’da Fikri Sönmez’in yanına defnedilecek.

NURTEN SÖNMEZ KİMDİR?

1944 yılında Ordu Fatsa’da doğan Nurten Sönmez, Fikri Sönmez ile yaşamını bütünleştirdikten sonra Türkiye devrimci tarihinin en önemli deneyimlerinden biri olan Fatsa gerçeğinin de tanığı olmuştur.

Faşizme karşı mücadelenin on yıllardır örnek gösterilen ve dönemin iktidarında büyük rahatsızlık yaratan devrimci bir belediye pratiğini açığa çıkardığı Fatsa’da, Nurten Sönmez de “belediye başkanının eşi” değil, mücadeleye omuz veren bir Fatsalı olarak tarihteki yerini aldı. (Sendika.org)