Kalın: Üçlü zirvede teröre karşı mutabakata varıldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın dün yapılan üçlü Suriye zirvesini değerlendirdi. Kalın Suriye'de Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nın ne zaman biteceğine "Türkiye Cumhuriyeti devletinin karar vereceğini" belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Ankara'daki üçlü Suriye zirvesini değerlendirdi. Kalın, "Suriye topraklarının terör unsurlarından temizlenmesi konusunda mutabakata varıldığını" söyledi. Batılı müttefiklerden de PYD ve YPG'ye karşı yürütülen operasyona destek vermelerini istedi. Suriye'de PYD ve YPG'nin birtakım kantonlar arayışında olduğunu ve ABD'nin Suriye'nin toprak bütünlüğü vurgusu yaparken onlarla işbirliği yapmasının çelişkili olduğunu söyledi. Kalın hükümette revizyon yapılacağı iddiasını yalanlarken, bakan Mehmet Şimşek'in istifa ettiği şeklindeki haberleri ise, "Bu bir iddia, bize gelen bir şey yok" diye değerlendirdi.

Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren bugün düzenlediği basın toplantısında Kalın, Türkiye'nin savaşlara ve küresel piyasadaki dalgalanmalara rağmen 7.4 oranında bir ekonomik büyüme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Pazar günü sanatçı ve sporcuların sınıra yaptıkları ziyarete de değinen Kalın, ziyaretin askerlerin moralini yüksek tutmak için yapıldığını söyledi. "Kimse oraya şov için gitmedi. Şehitlerimizi rahmetle yad ettik. Bu harekatın ne kadar önemli olduğunu dünyaya gösterdik" diyen Kalın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu bu konudaki yorumları üzerinden eleştirdi: "Ana muhalefet lideri seyiyesiz şekilde bu konuya ortak oldu. Tarih boyunca kanaat önderlerinin güvenlik güçlerinin yanında oldu. Ahmet Ağaoğlu, İbrahim Çallı, Ömer Seyfettin, Orhan Seyfi Orhon gibi dönemin önde gelen yazarları Çanakkale'ye gidip gözlemler yaptı ve yazılar yazdı. İstiklal Harbi'nde de benzer tablolar yaşandı. Atatürk de sanatçılarla temas halindeydi.  Safiye Ayla, Falih Rıfkı Atay, Halide Edip Adıvar gibi dönemin önde gelen isimlerinin ülkenin gelişmesine katkı sağladığını görüyoruz."

"Kılıçdaroğlu'nın sakil ifadeler kullanarak kendini küçük düşürdüğünü, siyasi polemik malzemesi yapmasının CHP'nin siyaset tarzının sefaletini ortaya koyduğunu" söyleyen Kalın, "Ortak açıklamada PYD ve YPG vurgusunu göremedik" sorusuna ise dünkü bildiride birinci sayfada, "terörle mücadele kisvesi altında sahada yeni gerçeklikler yaratılmasına dair her türlü girişim reddedilmiştir" ifadesiyle 'atıf' olduğunu anlattı. İbrahim Kalın, Hatay'a yapılan ve ünlülerin de katıldığı ziyarette Genelkurmay Başkanı ile selfie çeken askerin görevden alındığı iddialarını ise, "Bize gelen öyle bir bilgi yok" diye yanıtladı.