'Hastane yangını kâr hırsının sonucu'

Yangın çıkan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni inceleyen CHP Sağlık Komisyonu: Firmalar 3 kuruş kâr etmek için izolasyon malzemelerini ve dış cephe kaplamalarını özensiz bir şekilde seçtiklerinde neler yaşanabileceği bir kez daha görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sağlık Komisyonu üyeleri, üç gün önce dış kaplamasında çıkan yangının hızla yayılarak büyük bir hasara yol açtığı, Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek incelemelerde bulundu.

CHP Sağlık Komisyonu, sağlık bileşenleri ile İstanbul’da düzenlediği 6’ıncı Sağlık Çalıştayı’nın ardından hastaneye giderek, başhekim ve başhekim yardımcısından yangınla ilgili bilgi aldı.

CHP Milletvekilleri Nurettin Demir, Ali Şeker, Niyazi Nefi Kara, Çetin Arık, Ceyhun İrgil, Hüseyin Çamak, Erkan Aydın ve PM üyesi  Gamze Taşçıer’den oluşan heyet, Taksim İlkyardım Hastanesi yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda da binada dış cephe malzemeleri nedeniyle yangınlar çıktığının altını çizdi. “Firmaların 3 kuruş kâr etmek için izolasyon malzemelerini ve dış cephe kaplamalarını özensiz bir şekilde seçtiklerinde neler yaşanabileceğinin görüldüğünü” belirten heyet, bu olayın tüm kamu kurumlarının yangın karşısındaki durumu konusunda bir uyarı niteliğinde olduğunu ifade etti.

(HABER MERKEZİ)