Kemal Kurkut'un vurulma anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

Diyarbakır'daki 2017 Newroz'unda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut'un vurulma anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da 2017 yılında gerçekleştirilen Newroz kutlamasına giden üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un polis tarafından öldürüldüğü anlara ilişkin yeni görüntüler görüntüler ortaya çıktı.

MA'nın yayınladığı görüntülerin Kurkut'un vurulduğu Evrim Alataş Caddesi üzerinde kurulan basın ve protokol girişindeki zırhlı polis araçları ile çevrede bulunan sitelerin güvenlik kameralarından alındığı belirtildi.

Görüntülerde Kurkut'un elinde su şişesi ve bıçakla polislerin üzerine yürüdüğü daha sonra da kaçmaya çalıştığı görülüyor. Kurkut'a ateş açan polisin görüntüleri de net bir şekilde kameralara yansıyor.

ABDURRAHMAN GÖK'ÜN FOTOĞRAFLARI

Kemal Kurkut'un polis kurşunuyla öldürüldüğü anları kapatılan Dihaber'in editörü gazeteci Abdurrahman Gök de fotoğraflamıştı. Daha sonra polis ekipleri Gök'ün evine baskın düzenlemişti. Mahkemede de tanık olarak dinlenen Gök, şunları anlatmıştı:

"Silah sesini duyar duymaz 26 kare fotoğraf çektim. Akabinde elinde silah bulunan bir polis beni alandan çıkardı. fotoğrafları korumak için hafıza kartını çıkardım. Görüntüleri onlara teslim etmemi söylediler. Ben de çekmediğimi söyledim."

Kemal Kurkut cinayeti ve o sekiz kare...Kemal Kurkut cinayeti ve o sekiz kare...

Kurkut'un öldürülmesiyle ilgili davanın son  duruşmasında savcı, sanık polisin tutuklanması için talepte bulunmuş ancak savcının talebi mahkemece reddedilmişti. Duruşma 26 Nisan 2018’e ertelenmişti.

Kemal Kurkut kimdir?Kemal Kurkut kimdir?

Kemal Kurkut’u öldüren polisin tutuklanmasına retKemal Kurkut’u öldüren polisin tutuklanmasına ret

Kemal Kurkut’un annesinden Newroz mesajı: Kemalim’i de yanınızda götürün!Kemal Kurkut’un annesinden Newroz mesajı: Kemalim’i de yanınızda götürün!