Akdağ: Çocuk istismarına karşı 5 yıllık eylem planı hazırlanıyor

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Meclis’e sundukları tasarının çocuk istismarıyla mücadele eylem planı için ciddi bir katkı vereceğini belirtti. Akdağ, “Yaptığımız eylem planı 2018 yılına ait bir eylem planı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız önümüzdeki 5 yılı içine alacak bir eylem planı da geliştiriyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Meclis Başkanlığı'na sunulan çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarıyla ilgili yasa tasarısına ilişkin CHP ve MHP’yi ayrı ayrı ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile Akdağ arasında yaklaşık 1 saat 45 dakika süren görüşmeden sonra konuşan Akdağ şunları söyledi:

“MHP ve CHP gruplarıyla bu benim üçüncü görüşmem. Benim gördüğüm şudur, büyük ölçüde bu parti gruplarımızla da mutabık kaldık tabii her konuda yüzde 100 mutabakat sağlanmayabiliyor. Ancak ortaya getirdiğimiz maddelerin tasarıyla getirdiğimiz ortaya koyduğumuz maddelerin çocuk istismarıyla mücadeledeki eylem planımız için ciddi bir katkı vereceğine ben inanıyorum. Yaptığımız eylem planı 2018 yılına ait bir eylem planıdır. Bundan sonraki yıllar içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız önümüzdeki 5 yılı içine alacak bir eylem planı da geliştiriyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konuyla ilgili uzmanların bile ayrıştığı noktalar olduğuna dikkat çekti, “O konular dışında kalmak kaydıyla birbirimize destek vermeye ve bu eylem planının bir an önce hayata geçirilmesine sağlamaya çalışacağız, biz de bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Meclis'e sunulan yasa tasarısının gelecek hafta Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanması bekleniyor.