Eğitimciler, ortaöğretime geçiş sistemine karşı dava açtı

Eğitim Sen ve veli dernekleri TEOG'un yerine getirilen sisteme karşı dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Eğitim- Sen, Öv- Der ve Veli- Der, TEOG yerine getirilen 'Ortaöğretime Geçiş Sistemi Yönetmelik ve Yönergesi’ne karşı Danıştay’da itiraz davası açtı.

İtiraz dilekçelerine Danıştay'a teslim eden sendika yöneticileri ile veliler burada basın açıklaması yaptı.Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, "TEOG’un kaldırılarak yerine getirilen çember sistemiyle, sayıları 1 milyonu aşan öğrencilerimizin geleceği karartılmak isteniyor, istemedikleri okullara gitmeleri sağlanıyor. Öğrencilerimize, çocuklarımıza 9 liseden 5’ini tercih etmek zorundasınız deniyor. 5 tercih dayatmasıyla öğrencilerimiz, gitmek istemese de farklı okul türlerini tercih etmeye zorlanıyor" ifadelerini kullandı..

'ÖĞRENCİLER İMAM HATİP LİSELERİNE YÖNLENDİRİLİYOR'

Öğrencilerin fiilen mesleki ve imam hatip liselerine yönlendirildiğini söyleyen Aydoğan,"AKP ve MEB, imam hatip liselerinden ve meslek liselerinden yetişmiş bir gençlik yaratmak istiyor. Çünkü istiyorlar ki, yoksulların çocuğu okumakla uğraşmasın, meslek edinsin, işçi olsun. Çünkü istiyorlar ki, her türlü sömürüye, tacize, tecavüze, zorbalığa, iş cinayetine 'kader' diyen nesiller yetişsin" dedi.

Etiketler dava eğitim sen