Ateizm Derneği'nden Diyanet'e yanıt: Cumhuriyet savcılarına sesleniyoruz!

Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklamasının Ateizm Derneği bir açıklama yayınladı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunun işlendiğini belirten dernek, cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği "Gençlik ve İnanç" konulu çalıştayda, imam hatip öğrencilerinin 'deizme' kaydığı verisinin paylaşılması, Diyanet içerisinde tartışma yarattı. Konu hakkında açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, "Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez" açıklamasına,  Ateizm Derneği'nden tepki geldi.

Diyanet İşleri Başkanı'nın toplumsal ayrımcılığa körükleyen ifadeler kullandığını vurgulayan derneğin açıklamasında, "Vatandaşlarını dini ve felsefi görüşleri nedeniyle hakarete varan boyutlardaki beyanatlarla dışlamaya, hor görmeye ve yok etmeye çalışan bu anlayışı Ateizm Derneği olarak esefle kınıyoruz! Cumhuriyet savcılarına sesleniyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıklamasının nefret öğeleri içerdiğini belirten Ateizm Derneği "Tüm vatandaşların vergileriyle belli bir dinin, hatta belli bir mezhebin temsilciliğini yapan kurumun başındaki kişi olarak, yine tüm vatandaşların vergileri ile var olan devlet televizyonunda yaptığı nefret dolu bu açıklamalar hiçbir şekilde kabul edilemez! Türkiye Cumhuriyeti, anayasanın ikinci maddesinde de açıkça yazıldığı üzere laik bir ülkedir. Yine anayasanın ve tabi olduğumuz İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ilgili maddelerinde açıkça yazdığı şekliyle, herkes düşünce, vicdan, din özgürlüğüne ve aynı zamanda din veya inanç değiştirme özgürlüğüne sahiptir" açıklaması yaptı. (Haber Merkezi)