Asker, arkadaşıyla hastane basıp rapor vermeyen doktoru rehin aldı

Adıyaman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Doktor Mehmet Hamdi Örüm, halen askerliği devam eden bir erin kendisinden talep ettiği 10 günlük raporu vermediği için er ve yanındaki kişi tarafından rehin alındı, ölümle tehdit edildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara'da askerlik görevini yapan bir er, Adıyaman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde çalışan Araştırma Görevlisi doktor Mehmet Hamdi Örüm'den 10 günlük rapor istedi. Tedaviye uyum süresinin 5-6 gün olduğunu ve 10 günlük raporun uygun olmadığını söyleyen doktor askere 6 günlük rapor yazdı. Bir saat sonra yanına bir kişiyi daha alarak tekrar hastaneye giden asker, 'Bu işi çöz! Senin işin bu. Yoksa ben yapacağımı bilirim!' sözleriyle doktoru tehdit etti. Doktorun odasının kapısını kilitleyen ve raporu yazması için baskı yapan şahıslar doktoru rehin aldı.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Doktor Mehmet Hamdi Örüm'un anlattıklarına göre olay şöyle yaşandı: Ankara'da askerlik görevini yapan bir kişi memleketi Adıyaman'a gitti. Ankara'dan aldığı 10 günlük iznin son günü olan 10 Nisan'da doktor Mehmet Hamdi Örüm'e giden şahıs 10 günlük rapor istedi. Doktordan olumsuz cevap alınca yanında bir kişiyle hastaneye döndü ve iki şahıs doktoru odasında rehin aldılar. Sırada olan hastaların kapıyı çalmasına rağmen doktor kapıyı açamadı. İki şahsın odadaki aletlerle kendisine zarar verebileceklerini düşündü ve dışarıdakilere seslenemedi. Sekreterin, imza için odaya geldiği sırada Örüm'ün "Yan taraftan gel" çağrısının ardından odaya girmesiyle şahıslar uzaklaştı. Doktoru ölümle tehdit eden şahıslar, "Bu gece işin bitecek! Öldün sen! Senin işin bitti" diyerek hastaneden ayrıldılar. Polisi arayan ve şahıslardan şikayetçi olan doktor işine devam etti.

İKİNCİ KEZ GELDİLER

Olaydan bir gün sonra iki şahıs bir kez daha doktorun odasına gittiler. Hastane güvenliğinin araya girmesiyle hastaneden uzaklaştırıldılar. İkinci kez hastanedeki odasının önüne kadar gelen şahıslar hakkında ilk gün şikayetçi olan doktor ikinci gelişmeyi de savcılığa tutanakla iletti. "Kendi hayatımdan ve sevdiklerimin hayatından endişe duyuyorum.Bu kişilerin dışarıda veya hastanede bana zarar vermeli mümkündür" diyen Örüm'ü rehin alan şahıslar henüz yakalanamadı.

ÇALIŞMA ARKADAŞI DA BİR HAFTA ÖNCE TEHDİT EDİLMİŞ

Bir hafta önce de aynı hastanede başka bir doktorun madde bağımlısı olan bir kişi tarafından tehdit edildiğini söyleyen Örüm, olayın ardından izin aldı. Örüm yaşadığı olayla ilgili şunları söyledi: "Bu olayı yaşadıktan sonra kendimi bir şekilde motive etmeye çalıştım. Olaydan bir gün sonra yine işimin başındaydım, hastalarımla ilgilendim, çalıştım. İkinci gün bu kişiler içeride hastam varken geldiklerinde işimi sağlıklı yürütemeyeceğimi fark ettim. Bir gün önce beni rehin alanlar içeride hasta varken odaya girmeye çalışmışlardı. Verdiğim hizmetin kalitesinin iyi olmayacağını düşündüm ve izne ayrıldım.

'İNSANLARIN EŞKIYA GİBİ İSTEDİĞİNİ YAPAMAYACAKLARINI ANLAMALARI GEREKİYOR'

Olayı sosyal medya hesabından duyurarak, "Sağlıkta şiddete hayır. Nitekim bu olay hayatımızın bir pamuk ipliğine bağlı olduğunu göstermesi açısından önemlidir" ifadelerini kullanan doktor Mehmet Hamdi Örüm, "Bu olay yaşandı, adli süreç başladı, bilmiyorum ne olacak. Benim buradaki amacım, duyulması ve insanların bunu bilmesidir. Her meslekte elbette yaşanabilir. İnsanların bir eşkıya gibi devlet kurumuna gelip görevi başındaki memura tehditler savurup istediğini yapamayacaklarını anlamaları gerekiyor" dedi. (DUVAR)