İYİ Parti'den seçim yorumu: Ne zaman yaparlarsa yapsınlar, sonuç değişmeyecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den erken seçim için, 'telaşlanacak bir durum yok' dedi. Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan da, ağustos ayında yapılacak bir erken seçimin İYİ Parti’nin seçime girmesini etkilemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından bir açıklama da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Akşener açıklamasında, "Erken seçim, zamanında seçim, şu seçim, bu seçim bizim açımızdan telaşlanacak ve problem olacak herhangi bir durum yoktur" dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda konuşan Akşener, "Sayın Bahçeli'nin 26 Ağustos ile ilgili seçim talebini hep beraber duyduk. Bizim açımızdan telaşlanacak bir durum yoktur. Biz zaten ağır bir karartma uygulanan bir süreci aşa aşa bugünlere geldik. Erken seçim, zamanında seçim, şu seçim, bu seçim bizim açımızdan telaşlanacak ve problem olacak herhangi bir durum yoktur. Sarayın büyük ve küçük ortağı neye karar verecekler hep beraber göreceğiz. İYİ Parti için bu konuda bir sorun yoktur" ifadesini kullandı.

TÜRKKAN: SONUÇ DEĞİŞMEYECEK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan da Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri için 26 Ağustos 2018 önerisini değerlendirdi. İYİ Parti’nin seçime girme yeterliliği için yapması zorunlu kongresinin ocak 2018’de kurucular kurulu ile yapıldığını hatırlatan Türkkan, “Seçime girmeye aslolan kongre ocak ayında yaptığımız kongreydi. Daha sonra il ve ilçe teşkilatlanmaları yapılıp kongrelerini gerçekleştirdik. 11 partiye uygulanan durum bu. İstisnası da yok. Seçime girmememizin önünde herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Tükkan’a Bahçeli’nin erken seçim açıklamasını nasıl değerlendirdiğini de sorduk. Bahçeli’nin değil iktidarın sözlerini esas aldıklarını ifade eden Türkkan şunları söyledi:

“Şu ana kadar iktidar ne dediyse tam tersi olmuştur. İktidar ne zaman “erken seçim yok” demeye başladı biz de erken seçim olacağını düşünerek buna göre hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Bizim için sürpriz değil. Türkiye’nin de hayrına bir durum olur.”

'HER GEÇEN GÜN CESET AĞIRLAŞIYOR...'

Dış borçlanma, cari açık, faiz gibi konularla kavrulan Türkiye ekonomisinin bu tabloda 2019 Kasım’ına taşınamayacağını söyleyen Türkkan şunları ifade etti:

“Ben ekonomiyi ölmüş eşeğe benzetiyorum. Her geçen gün ceset ağırlaşıyor. 2019 Kasım’ına kadar sürüklenemez. Hem dış siyasette de geldikleri nokta ortada. Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabildiler. Masa başında Türkiye yok, Suriye bölünüyor. Türkiye verdiği şehitler dışında hiçbir şey elde edemedi. Suriye’nin parçalanmasına yardım etmek dışında. Bu iç siyasette de sorgulanacak. Sorgulanacağı zaman öne çekiliyor.”

'SARAY’DA KİM KİMİ İKNA EDECEK?'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında yeni sisteme 2019 yılı kasım ayında geçileceği açıklamasına değinen Türkkan, Erdoğan ile Bahçeli’nin bir gün sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapacağı görüşmeyi hatırlatarak, “Yarın kim kimi ikna edecek toplumun büyük kısmı bunu merak ediyor. Yarınki konuşmada Tayyip Bey Devlet Bey’i mi, Devlet Bey Tayyip Bey’i mi ikna edecek. İki ortaktan kim kimi ikna edecek onu göreceğiz” dedi.

Türkkan erken seçim kararının kesinleşmesi için de “Sıkıntı yok ne zaman yaparlarsa yapsınlar netice değişmeyecek. Belki de Türkiye’nin bu iktidardan bir an önce kurtulmasına vesile olur. Türkiye bu gerginlikten kurtulacak, biraz rahatlayacak, huzur bulacak” dedi. (DUVAR)