Aydoğan: Ülkeyi yönetenlerin gözünde çocukların değeri yok

Seçimlerin 24 Haziran olarak açıklanmasının ardından aynı tarihte yapılacak üniversiteye giriş sınavları da bir hafta sonraya ertelendi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan sınav değişikliğine ilişkin, "Çocukların hiçbirinin bu yönetenlerin gözünde değeri yoktur, bunu bu kararla da çok açık şekilde görüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından aynı tarihte Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YSK) olması nedeniyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yeni bir sınav tarihi açıkladı. Öğrenciler, seçimden bir hafta sonra, 30 Haziran- 1 Temmuz tarihlerinde sınava girecek.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, sınav tarihi değişikliğine tepki gösterdi. Bir yıl içerisinde hem üniversiteye giriş sisteminin içeriğinin hem de tarihinin değiştirildiğini söyleyen Aydoğan,"Bu yıl sınav sistemine dair bir kaos yaşandı. Günler kala böyle bir açıklama yapılması bizim daha önce itirazlarımızın da kanıtıdır. Çocukların hiçbirinin bu yönetenlerin gözünde değeri yoktur, bunu bu kararla da çok açık şekilde görüyoruz" dedi.

'BU KARARLAR ÇOCUKLARI KARAMSARLIĞA İTİYOR'

"Çocukların geleceklerini yapboz tahtası gibi sürekli değiştirerek şekillendiriyorlar" diyen Aydoğan, şöyle devam etti:

"Bu tarz kararlar çocukları karamsarlığa itiyor. Bakıyorsunuz OECD ülkeleri arasında en umutsuz en kaygılı çocuklar bizim ülkemizde olduğuna dair veriler var. Bu karar çocukların hayatlarına verilen değerin resmidir. Bunun yaşandığı kaç tane ülke vardır bilemiyorum. Gelecekleri üzerinden sürekli birileri değişiklik yapıyor. Aylar kala hem de. Gençler neye güvenecekler? Durmadan bir belirsizlik yaşıyorlar. Velilerle konuştuğumuzda çocuklarında bu yıl geçmiş yıllara oranla kaygıların çok güçlü olduğunu ve çalışma isteklerinin azaldığını söylüyorlar. Bir ülke gençlerin hayaliyle ancak bu kadar oynayabilir. Gerçekten yazık." (DUVAR)