Hasta tutukluyla ilgili önergeye 'kişisel görüş' gerekçesiyle ret

HDP milletvekili Abdullah Zeydan'ın, hasta tutuklu Seyran Demir'le ilgili soru önergesi, "kişisel görüş ileri sürülmesi" gerekçesiyle reddedildi. Zeydan, önergeyi Demir'le ilgili raporlara atıfta bulunarak hazırladığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, hasta tutuklu Seyran Demir hakkında verdiği soru önergesi reddedildi. Demir'in 30 kilonun altına düştüğünü belirten Zeydan, Adalet Bakanlığı'nı harekete geçmeye çağırdı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, kanser ve Hepatit B hastası olan tutuklu Seyran Demir'le ilgili olarak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Meclis Başkanlığı'na verilen önerge, "kişisel görüş ileri sürülmesi" gerekçesiyle reddedildi. Ret kararında Demir’in işkence gördüğü iddiaları ise "özel yaşama ilişkin konu" olarak nitelendirildi.

Yazılı açıklama yapan Abdullah Zeydan, Seyran Demir'in sağlık durumuyla ilgili olarak birçok insan hakları kurumunun rapor hazırladığını belirtti.

Önergenin bu raporlara göre hazırlandığını aktaran Zeydan, "30 kilonun altına düşen, durumu her gün daha da kötüleşen hasta tutsak Seyran Demir’in sağlık durumuyla ilgili Adalet Bakanlığı’nı bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.