20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı komisyondan geçti

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, 20 üniversite kurulmasına dair tasarıyı görüştü. Konuşmaların ardından tasarı kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıdaki 20 üniversiteden bazılarının mevcut üniversitelerin bölünmesiyle kurulması planlanıyor.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, "Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı"yı görüşmek üzere toplandı. Tasarıya göre, 10 üniversitenin bazı bölümlerinin yeni kurulacak üniversitelere bağlanacak, ayrıca 3 devlet ve 2 vakıf üniversitesi kurulacak.

'HACETTEPE'NİN KURULUŞUNA BİLE KARŞI ÇIKILDI'

Görüşmelerde söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, "İhsan Doğramacı'nın hatıralarına bakıldığında Hacettepe Üniversitesi'nin açılışına bile karşı çıkıldığını görüyoruz. Turgut Özal ile başlayan bilimin Anadolu'ya yayılması Türkiye için iyi sonuçlar verdi" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, ilkesel olarak itirazları bulunduğunu söyledi. Komisyon üyelerinin birçoğunun ve bu üniversitede çalışanların tasarıdan haberdar olmadığını belirten İrgil, tasarıyla ilgili olanların fikirlerinin alınmasını talep etti.

10 üniversite bölünüyor 15 yeni üniversite kuruluyor10 üniversite bölünüyor 15 yeni üniversite kuruluyor

'OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ DE BÖYLE KURULDU'

Üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranının yüksek olduğunu söyleyen CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Biz üniversite diplomasını insanlar iş bulsun diye mi yoksa ceplerinde bir kenarda diploması olsun diye mi veriyoruz?" diye konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Usluer'e, "Osmangazi Üniversitesi nasıl kuruldu? Böyle kuruldu. Kuruldu kötü mü oldu? Kötü olsaydı rektör adayı olmazdınız?" şeklinde cevap verdi. Usluer ise Anadolu Üniversitesi'nin bölünmesine karşı olduğunu belirtti.

2 yeni vakıf üniversitesi daha kurulması ve bölünerek kurulacak yeni üniversite sayısının arttırılmasını için verilen önergelerle sayı 20'ye yükseldi. Konuşmaların ardından tasarının maddelerine geçildi ve tasarı kabul edildi. (HABER MERKEZİ)