Cumhuriyet davası savıcısı Gülen'e hararetten dava açmış

Cumhuriyet davasında duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı’nın "Fethullah Gülen ve Erdoğan'a hakaret" suçlaması ile 2013 yılında Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı'ya kamu davası açtığı ortaya çıktı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesinin yönetici, yazar ve muhabirleri hakkında açılanan davanın sekizinci duruşması devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet davasında duruşma savcısı olan Hacı Hasan Bölükbaşı'nın 2013'te Orhan Bursalı hakkında "Erdoğan ve Gülen'e hakaret" suçlaması ile kamu davası açtığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre,  avukat Tora Pekin savunmasında, duruşma savcısı  Hacı Hasan Bölükbaşı hakkında  bir bilgiyi paylaştı. Pekin, "İlk celsede üstadım Bülent Utku duruşma savcımızın imzasını taşıyan bir iddianame sunmuştu. Ben de benzer içerikte ama farklı bir iddianame sunacağım. Öyle bir dava ki bu, şikayetçi ve katılan mağdur Fettullah Gülen, diğer mağdur Recep Tayyip Erdoğan. Sanık ise Orhan Bursalı. Suçlama konusu tek cümle. Bursalı'nın Balyoz Davası için söylediği 'RTE-FG iktidarı ortaklaşa bu siyasi sahtekarlığı tezgahladı' cümlesi. Savcı Bölükbaşı, Cumhuriyet'e 2013'te FETÖ el koydu diyor ama gerçekte andığım bu soruşturma nedeniyle bizzat kendisi tanık." dedi.

Cumhuriyet davasında hapis cezalarıCumhuriyet davasında hapis cezaları

BURSALI: KUMPASLARI ÇÖZEN GAZETECİLER HEDEFTİ

Cumhuriyet'e konuşan Orhan Bursalı, "O dönem Gülen Cemaatinin hükümetle birlikte kurduğu kumpasları deşifre eden bir kaç gazeteciden biriydim. Bu nedenle biz hedef haline getirildik. Böyle bir suçlama ile yargılanıp beraat ettiğimi hatırlıyorum. O gün nasıl gazetecilik faaliyeti ve basın özgürlüğü hedefse, bugün de aynı şekilde hedef. Bazı aktörlerin o gün de bugün de görev yapıyor olması ise ibretlik bir olay" dedi.