Tacize uğran kadınları darp eden polis davasında tanık ifade verdi

İzmir'in Alsancak semtinde motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç ve Seray Gürer'in, yardım istedikleri polis memurlarından O.Y. tarafından darp edildikleri iddiasıyla açtıkları davada tanık polis memuru ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Alsancak'ta Derya Kılıç ile Seray Gürer'in motosikletli 2 kişinin tacizine uğradı. Duruma tepki gösteren kadınlar, yolda karşılaştıkları resmi üniformalı polislerden yardım istedi. İddiaya göre polislerden biri, "Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın" dedi. Bu sözlere tepki gösteren Derya Kılıç, bu kez polis memurunun saldırısına uğradı.

Güvenlik kamerası ile kaydedilen saldırı ardından Derya Kılıç ve Seray Gürer, polisten şikayetçi oldu. Polis memuru O.Y. hakkında İzmir 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Hareket’ ve ‘Sahip olduğu yetkileri kötüye kullanma’ iddiasıyla dava açıldı.

Davanın bugünkü duruşmasına tutuksuz sanık polis memuru O.Y., şikayetçi Derya Kılıç ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada tanıklar dinlendi. Olay sırasında caddedeki bir kafede çalıştığını söyleyen tanık Barış Bilen Atal, "Polis Derya'ya müdahale ettiği sırada ben orada çalışıyordum. Sesler üzerine dışarıya çıktığımda polis Derya'nın üzerine yürüyordu. Bu sırada itiş kakış oldu, polis memurunun Derya'yı itekleyerek yere düşürdüğünü gördüm. Bunu görünce büyük şaşkınlık yaşadım. Yardım etmek istedim ama polis olduğu için müdahale edemedim. O kadar çok ses vardı ki sarfedilen sözleri ayırt edemedim. Derya yere düştükten sonra polis memuru alçılı ayağına basıyordu. Polise kadının ayağının alçılı olduğunu kendisine bir şey yapamayacağını söyledim. Polis memurunun saldırgan davranışları vardı. Yumruk attığını gördüm. Polisin ayağına bastını da net bir şekilde gördüm" dedi.

Etiketler İzmir polis kadın