Fikret Bila'nın yerine Rıfat Ababay iddiası

Demirören Grubu'nun Posta yayın yönetmeni Rıfat Ababay'a Hürriyet gazetesi yayın yönetmenliğini teklif ettiği iddia edildi. Ababay'ın teklifi kabul edip etmediği ise bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğan Medya’nın satışı sonrası Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni koltuğuna kimin geçeceğiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Doğan Medya'yı satın alan Demirören'lerin iki hafta önce yapılan görüşmede Posta Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay'a bu görevi teklif ettiği iddia edildi.

'GEL HÜRRİYET'İN BAŞINA GEÇ'

Medyaradar'da yer alan habere göre, 22 yıldır Posta’nın başında bulunan Ababay’a bu kez Fikret Bila’nın oturduğu Hürriyet genel yayın yönetmenliği koltuğu teklif edildi ve "Gel Hürriyet’in başına sen geç" denildi. Ababay, daha önce yapılan görüşmede "gazetenin içeriğine müdahale edilmeme ve hiçbir çalışana dokunulmama şartıyla" 20 Haziran’a kadar Posta’nın başında kalmayı kabul etmişti. Ababay'ın bu yeni teklife ne cevap verdiği ise bilinmiyor.

RIFAT ABABAY KİMDİR?

Gazeteciliğe 1979 yılında başlayan Ababay 1994 yılına kadar sırasıyla Aktüel Yayıncılık, Gelişim Yayınları, Hürriyet ve Sabah’ta çalıştı. 1994’te Posta gazetesinin kurucu ekibine katılan tecrübeli Ababay, 1996 yılında ise Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Ababay 22 yıldır bu görevde bulunuyor.