Sosyal medyada seçmen talepleri!

Hükümetin erken seçim kararı ardından muhalefetin gündemi cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi oldu. Seçime dair vaatler meydanlarda henüz açıklanmazken sosyal medyada yer alan farklı gruplar taleplerini dillendirmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Muhalefet cephesinde ittifak girişimleri ve cumhurbaşkanı adaylarını belirleme çalışmaları devam ediyor. Partilerin mutfaklarında da erken seçime ilişkin bildirgeler hazırlanmaya başlandı. Bildirgelerini hazırlayan partiler vatandaşları ikna etmek için bir dizi vaat sıralayacak. Sosyal medyada ise hali hazırda vaatlerini her fırsatta dillendiren gruplar bulunuyor. Askerlik durumundan atanamayan öğretmenlere kadar birçok farklı kesimden sosyal medya kullanıcısı bu platformlarda siyasetçilere taleplerini iletmeye devam ediyor.

BEDELLİ ASKERLİK BEKLİYORLAR 

Türkiye'de bedelli askerlikle ilgili son karar AK Parti Hükümeti döneminde 2014 yılında alındı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu 31 Aralık 2014 ile 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş kişilerin 18 bin TL karşılığında askerlikten muaf sayılacaklarını duyurmuştu. Bu tarihten itibaren özellikle sosyal medyada bedelli askerlik talepleri hiç eksilmedi. Erken seçim öncesi bedelli askerlik için karar bekleyenlerin durumu belirsizliğini korurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nda konuya ilişkin "Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam" açıklamasını yaptı.

EMEKLİLİK YAŞININ DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTİYORLAR

Sosyal medyada özellikle siyasi iktidardan en çok talep edilen bir başka konu da emeklilik yaşı. Emeklilik için yeterli gün sayısına ulaşanlar yaşa takıldıkları gerekçesiyle emekli olamadıklarını buradan ifade ediyorlar. “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” etiketi altında çok sayıda paylaşım yapan kullanıcılar emeklilik yaşının düşürülmesini istiyorlar.

ATAMA BEKLEYENLER...

Erken seçim öncesi partilerden vaat bekleyen bir diğer grup ise atanamayan üniversite mezunları. Özellikle öğretmenlerle farklı üniversitelerin İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi'nden mezun olanlar her fırsatta atama beklediklerini sosyal medya üzerinden ifade ediyor. Facebook’ta da gruplar kuran ve sayısı yüz binleri bulan mezunlara dair partilerin vaatleri önümüzdeki günlerde netleşecek.

KYK KREDİSİNİN AFFEDİLMESİNE YÖNELİK TALEPLER

Üniversite öğrenimi sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) öğrenim kredisi alan öğrencilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda ortak talep bu borçların silinmesi. Üniversiteden mezun olmalarının ardından iş bulmakta ve borcu ödemekte zorlandıklarını belirten kullanıcılara partiler tarafından seçim vaadi olarak 'af' gündeme gelebilir. Öte yandan konuyla ilişkili geçtiğimiz günlerde ilk hamle CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ'dan gelmişti. Gökdağ, üniversite öğrencilerinin kredi borçlarının silinmesi ve bundan sonra karşılıksız olarak para verilmesi için kanun teklifi hazırlayıp TBMM'ye sunmuştu.

İHRAÇ EDİLENLER KHK'LARIN İPTALİNİ İSTİYOR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 130 bine yakın kişi kamu kurumlarından ihraç edildi. Sosyal medya üzerinden yaşadıkları mağduriyetleri dile getirenlerin erken seçim öncesi beklentisi de KHK'ların iptal edilip işlerine geri dönmeleri. Üniversiteden ihraç edilen Prof. Dr. Cihangir İslam, OHAL mağdurlarını da içeren bir genel af beklediğini açıklamıştı.

Etiketler seçim KHK bedelli