Ankara'da 1 Mayıs'ın adresi Tandoğan

Ankara'da 1 Mayıs için emekçiler Atatürk Kültür Merkezi önünde toplandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Tabip Odası, TMMOB, DİSK, Genel İş Sendikası, Eğitim Sen ve Türk İş'in aralarında bulunduğu birçok meslek örgütünün Ankara'daki 1 Mayıs İşçi Bayramı mitinginin adresi bu yıl Tandoğan meydanı olarak belirlendi.

Ankara'daki miting alanında sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana çantayla girişe izin verilmeyen miting için emekçiler Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanmaya başladı.

.

“Demokrasi istiyoruz”, “Patronları değil çocukları koru”, “Dolar 4, Euro 5, Benzin 6, Yaz Okulu 519 TL”, “Savaşa Değil Eğitime Bütçe”, “Gazetecilik Suç Değildir” pankartlarının açıldığı eylemde oluşturulan kortej Tandoğan Meydanı’na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Ankara Üniversitesi öğrencileri ünlü İspanyol dizisi 'La casa de papel' maskeleri eşliğinde Ankara’daki 1 Mayıs’a katıldı. “Koş Yoldaş Koş Arkanda Eski Dünya Var” pankartı açan öğrenciler sloganlar eşliğinde alana giriş yaptı. Söz konusu dizinin Türkiye’ye özgü tanıtım klibinde kitlesel eyleme teşvik ettiğini iddia eden  eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile iktidara yakın bazı isimler çeşitli teoriler ortaya atmıştı.