Yüksel'e destek veren Perihan Pulat'ın son hali

Yüksel Caddesi'ndeki eylemlere destek veren Perihan Pulat'ın polis tarafından darp edilmesinin ardından bir gözü şişlikten dolayı kapandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi'ndeki 'işimizi geri istiyoruz' eylemine destek veren 75 yaşındaki Perihan Pulat polisin darp etmesi sonucu yaralandı.

Yüksel'deki eylemlerin 539'uncu gününde basın açıklaması yapıldığı sırada alanda bulunanlara TOMA ile müdahale edildi. Polisin kendisini yere düşürdüğünü ve başından yaralandığını söyleyen Pulat'ın başında şişlikler ve morluklar oluştu. Pulat'ın bir gözü şişlik nedeniyle kapandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Pulat, arkadaşları tarafından Numune Hastanesi’nin acil bölümüne kaldırıldı. Gece boyunca burada kalan Pulat'ın kafa ve çevresinin tomografisi çekildi. Pulat'ın sağlık raporuna göre "Sağ frontal bölgede 5 santim şişlik, burun ucunda ekimoz ile sağ göz çevresinde ekimoz" notu düşüldü. Sağ gözü bugün tamamen kapanan Pulat, göz doktoruna göründükten sonra kendisine saldıran polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak. Pulat, aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları Vakfı'na (TİHV) da başvurarak, kendisine yapılan saldırının belgelenmesini sağladı.