Ali Bulaç'ın tahliyesine karar verildi

Kapatılan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç'ın tahliye edilmesine oy çokluğu ile karar verildi. Üye hakim, "atılı suçların vasıf ve mahiyeti" ile "dosyadaki mevcut delil durumu" gerekçesiyle karara muhalefet şerhi koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Zaman gazetesiyle ilgili davada, gazetenin yazarlarından Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir'in tahliyelerine karar verildi. Gazetenin yazarlarından Şahin Alpay'ın ev hapsi kaldırılarak, yerine karakola imza şartı getirildi.

Zaman gazetesinin eski yazarları Mümtazer Türköne ve Ali Bulaç'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 11 sanığın yargılandığı FETÖ davasına devam edildi.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıkların esas hakkındaki savunmaları alındı. Sanıkların ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

4 SANIĞIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Heyet, sanıklar İbrahim Karayeğen, Mümtazer Türköne, Ahmet Turan Alkan ve Mustafa Ünal'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuklu sanıklar Ali Bulaç ile Mehmet Özdemir hakkında, üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyetlerinin değişme ihtimali ile tutuklu kaldıkları süre ve delillerin toplanmış olması gerekçeleriyle, tutuklu bulundukları suçlardan tahliye edilmelerine karar verildiği açıklandı.

Tahliye talepleri oy çokluğu ile kabul edildi. Üye hakim, Mehmet Özdemir'in tahliyesine katılmakla beraber, Ali Bulaç'ın tahliyesine ilişkin atılı suçların vasıf ve mahiyeti ile dosyadaki mevcut delil durumunu gerekçe göstererek muhalefet şerhi koydu.

Tutuksuz sanık Şahin Alpay'ın konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılırken, haftada bir gün en yakın karakola imza atması şartı getirildi. Bir sonraki duruşma, 7-8 Haziran tarihlerinde görülecek. (İSTANBUL/DHA)