Diyarbakır Kudüs için yürüdü

Diyarbakır’da bulunan İslami STK’lar, ABD'nin büyükelçiliğini Filistin'in başkenti Kudüs'e taşımasını protesto etmek için Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirilen protestolarda Filistinlilere yönelik katliamları düzenlediği kitlesel yürüyüş ile protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da bulunan İslami STK’lar, Gazze Şeridi sınırında Filistinlilere yönelik katliamı protesto etti. STK’lar adına açıklama yapan Yunus Memiş “ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını ilan ettiğinde, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri gerçekçi bir tepki ortaya koysalardı, ABD ve İsrail böyle bir uygulamaya cesaret edemezdi” dedi. Demokratik İslam Kongresi (DİK) de yaptığı açıklamada “BM kararları hiçe sayılıyor” dedi.

İstasyon Meydanı’nda toplanan ve aralarında HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan ve STK temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi oluşturulan kortej eşliğinde yürüyüşe geçti.

‘SİYONİSTLERİN BAŞKENTİ CEHENNEMDİR’

 

Memiş'in ardından konuşan Mavi Marmara'dan yaralı kurtulan Fikri Karavil "Siyonistlerin başkenti Kudüs değil; cehennemin dibidir” dedi. Karavil şöyle devam etti: "Sessizliğimizden, suskunluğumuzdan, iç çatışmalarımızdan, ihtilaflarımızdan beslenen işgalci siyonistler, mukaddes Kudüs için direnen Gazze'de yine büyük bir katliam gerçekleştirdi." dedi.