İzmir'de Filistin protestosu

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırısı İzmir’de protesto edildi: Sorumlular hesap vermeli! 

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ABD’nin Filistinlilere yönelik saldırısını protesto etmek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Ziya Pir’in de destek verdiği eyleme çok sayıda kişi katıldı.

"Emperyalizm Yenilecek, Denizden Nehire Özgür Filistin Kazanacak’’ yazılı pankartın açıldığı eylemde basın açıklamasını TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına KESK Dönem Sözcüsü Ulaş Yasa okudu. 14 Mayıs 1948’de İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesinin ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulmasının 70’inci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yasa “İsrail, ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistinlileri hedef alan yeni bir katliama imza attı’’ dedi.

BU KATLİAMIN SORUMLULULARI HESAP VERMELİDİR

Başkente ABD ya da İsrail politikacılarının değil, orada yaşayan halkların karar vermesi gerektiğinin altını çizen Yasa sözlerini şöyle sürdürdü; "ABD ve İsrail’in emperyalist amaçları uğruna Kudüs’ü iç politika malzemesi yapmaları, çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde, bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirmektedir. ABD, provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir.  Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir. Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı, İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeli ve Filistinli mültecilerin kendi topraklarına geri dönüş hakkına saygı göstermelidir. AKP iktidarı, bu katliamın sorumlusu İsrail’e yönelik olarak hamasi nutuklardan bir an önce vazgeçerek somut adımlar atmalıdır. Türkiye’nin İsrail ile siyasi, askeri, ticari ilişkileri sonlandırılmalıdır. Bu katliamın sorumluları uluslararası mahkemelerde yargılanarak hesap vermelidir. Filistinlilerin topraklarına dönüşü sağlanmalıdır’’