Barış Atay'ın gözaltı süresi uzatıldı

Oyuncu Barış Atay, bu sabah gözaltına alındı. Atay'ın attığı tweet nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Atay, adliyeye sevk edildi. Ancak telefonu incelenmediği gerekçesiyle Atay, yeniden emniyete gönderilerek gözaltı süresi uzatıldı. Atay'ın eşi Beste Sultan Kasapoğulları, köşe yazarı Ahmet Hakan'a “Hadi beni de şikayet et” diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Barış Atay bu sabah gözaltına alındı. Avukatı Efkan Bolaç, "Nihayet Barış Atay'ı gözaltına aldırmayı başardılar. Birilerine yargılanacaksın demek veya affetmiyorum demek ne zamandır suç oldu?" diye yazdı. Atay'ın gözaltı süresi 24 saat uzatılırken, Savcı Atay'ın telefonunu incelemek üzere emniyete teslim etti. Bolaç, geceyi emniyette geçirecek Atay'ın savcılık ifadesinin yarın alınacağını açıkladı.

Günün karikatürüGünün karikatürü

 

DHA'nın haberine göre, emniyetteki işlemleri tamamlanan Barış Atay, saat 16.00 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Atay'ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alındığı ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Barış Atay, ifadesi alınmadan yeniden emniyete gönderildi. Atay'ın avukatı Efkan Bolaç, müvekkilinin gözaltına alındığında cep telefonunun yanında olmadığını, daha sonra getirildiğini, savcının da cep telefonunun incelenmesi için Atay'ı tekrar emniyet müdürlüğüne gönderdiğini söyledi.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA 

Oyuncu Barış Atay'ın gözaltına alınması üzerine sosyal medyada #BarışAtayYalnızDeğildir etiketiyle kampanya başlatıldı. Oyuncuyla dayanışma amacıyla binlerce tweet atıldı, derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

OYUNCULAR SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

Oyuncular Sendikası, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gözaltına alınan üyemiz Barış Atay'ın durumunu yerinde takip ediyoruz ve gerekçeli kararı bekliyoruz. Sürecin Takipçisiyiz #BarışAtay" ifadesini kullandı.

'AHMET HAKAN'IN TALİMATI YERİNE ULAŞMIŞ'

Bianet'in haberine göre Barış Atay, avukatı Efkan Bolaç aracılığıyla ilettiği mesajında “Ahmet Hakan’ın talimatı yerine ulaşmış” dedi.

Atay'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, sosyal medya hesabından "Bu gözaltıların da hesabı sorulacak, sorulmalı" paylaşımı yaptı.

YARKADAŞ: TWEET'İNDEN DOLAYI RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise, şu açıklamayı yaptı: "İstanbul Cumhuriyet Savcılığı kaynaklarından edindiğim bilgiye göre, savcı Barış Atay hakkında önceki gün attığı 'Hesap vereceksiniz' tweetlerinden dolayı re'sen soruşturma başlattı. Savcılık kaynakları, Atay'ın bugün saat 16.30 sularında adliyeye getirileceğini söyledi. Takipteyiz..."

ATAY'IN EŞİNDEN AHMET HAKAN'A ÇAĞRI

Barış Atay'n eşi eşi Beste Sultan Kasapoğulları, Ahmet Hakan’a “Hadi beni de şikayet et” çağrısında bulundu. Beste Sultan Kasapoğulları, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Ben, ‘bu adam’ın karısı, çocuğunun annesi; kocam için kaleme aldığınız içi boş kelimeler yığınını hiçe sayarak; susarak beslediğiniz, hedef göstererek sebep olduğunuz her zulmün ifadesini adalet önünde vereceğiniz günü, sabırsızlıkla bekliyorum! @ahmethc”

NE OLMUŞTU?

Atay, madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'in özür mesajının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı.  Atay, bu mesajının ardından hedef haline getirilmişti. (HABER MERKEZİ)

TİP Kurucu Meclisi'nden Barış Atay'a destekTİP Kurucu Meclisi'nden Barış Atay'a destek