TTB’den Sağlık Bakanı'na çağrı: Hekimlik görevini hatırla

Sağlık Bakanlığı'nca açılan soruşturmada 3 TTB yöneticisinin Aile Hekimliği sözleşmelerinin feshedilmesi istendi. Sağlık Bakanı'na seslenen TTB Başkanı Raşit Tükel, “Sizi, hekimliğinizin gereğini yerine getirmeye, Merkez Konseyi üyelerine işten atma tehdidiyle baskı yapmaktan vazgeçmeye ve soruşturmaları derhal ortadan kaldırmaya davet ediyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıkla bildiri nedeniyle Aile Hekimliği Sözleşmelerinin feshedilmesi istenen üyeleri Dr. Yaşar Ulutaş ve Dr. Selma Güngör’ün durumuna dikkat çekmek için Meclis’te açıklama yaptı.

Açıklamaya CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Niyazi Nefi Kara, Ceyhun İrgil, Murat Emir, Orhan Sarıbal, Şenal Sarıhan, Musa Çam, Zülfikar İnönü Tümer ile TTB yöneticileri katıldı.

Sağlık Bakanlığı'nca açılan soruşturma kapsamında TTB Merkez Konseyi üyeleri Yaşar Ulutaş, Selma Güngör ve Bülent Nazım Yılmaz’ın Aile Hekimliği sözleşmelerinin feshedilmesi istendiğini söyleyen Raşit Tükel, bunun nedeninin 24 Ocak 2018’de yaptıkları “Savaş halk sağlığı sorunudur” açıklaması olduğunu söyledi.

'TTB YÖNETİCİLERİ BASKI ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR'

Tükel, Sağlık Bakanlığı'nın kendi bünyesinde çalışan TTB Merkez Konsey üyesi 3 hekim hakkında idari soruşturma başlatması ve başdenetçinin oluşturduğu rapora dayanarak Valiliklerin aile hekimliği sözleşmesinin sona erdirilmesi önerilmesi TTB yöneticilerini baskı altına almaya çalışma, TTB faaliyetlerine müdahale etme anlamı taşımaktadır” dedi.

SAĞLIK BAKANI'NA ÇAĞRI

TTB’nin bir hekim örgütü olarak evrensel ve yerel hekimlik tarihinden süzülüp gelen birikimiyle tüm politik karar ve tutumlardan bağımsız olarak, Türkiye’de ve dünyada sağlığı tehdit eden bütün durumların ortadan kaldırılmasını talep ettiğini, sağlık sorunlarına dönük mesleki, toplumsal bilgilendirme, uyarma işlevini yerine getirmeye çaba harcadığını söyleyen Tükel, Sağlık Bakanı'na seslendi; “Sayın Sağlık Bakanı, bu çabalarımıza ceza vermeye kalkışmanız bizi değil sizi sorumlu tutar. Sizi, hekimliğinizin gereğini yerine getirmeye, Merkez Konseyi üyelerine işten atma tehdidiyle baskı yapmaktan vazgeçmeye ve soruşturmaları derhal ortadan kaldırmaya davet ediyoruz. Bizler, sorumluluklarımızın bilincinde olarak hak aramaya ve hekimlik onuruna uygun davranmaya her koşulda devam edeceğiz.” (DUVAR)