İlnur Çevik: Akşener, Demirtaş seçime girebiliyorsa o ülkede demokrasi yok da ne var?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, muhalefet liderlerinin seçim mitingi yapabilmesinin, ülkede demokrasinin göstergesi olduğunu söyledi. Çevik, "Meral Akşener ve siyasi hareketi de seçimlere girebiliyorsa, Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanı adayı olabiliyorsa o ülkede demokrasi yok da ne var?" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçim sonrasında çözüm sürecinin gündeme gelebileceği açıklaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tepkisini çeken başdanışmanı İlnur Çevik, YeniBirlik gazetesinde bugün yayınlanan 'Demokrasi olmayan yerde bunlar olur mu?' başlıklı köşe yazısında, İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ile HDP'nni adayı Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı. Çevik, bu iki ismin seçime girebilmesini 'demokrasinin ispatı' olarak gösterdi, Muharrem İnce'ye 'kimsenin meydanları yasaklamadığını' yazdı.

Çevik, özetle şöyle:

'Batı'da Türkiye karşıtlarına bakarsanız ve onların ülkemizdeki uzantılarını dinlerseniz Türkiye'de demokrasi olmadığı kanısına varırsınız. Hatta bu ülkede tek adam rejiminin hâkim olduğunu sanırsınız. Bu tam bir aldatmaca, tam bir algı operasyonu…

...Kimse baskı altında değil hatta o çok muhalif oldukları OHAL’in bile esamisi okunmuyor. Hatta CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce sesi kısıldığı için iki ilde mitinglerini iptal etmek istiyor, yani kimse kendisine meydanları yasaklamış değil…

...FETÖ projesi olduğu bilinen Meral Akşener ve siyasi hareketi de seçimlere girebiliyorsa, milleti birbirine düşüren Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı olabiliyorsa o ülkede demokrasi yok da ne var?

Ne yazık ki bizdeki demokrasi olgunluğu Avrupa’da yok… Bizim siyasetçilerimizin Avrupa ülkelerinde seçim kampanyası yapmalarına izin yok.

Esas sorgulanması gereken bizlerin demokrasi anlayışı değil de Batı’nın bu haksız ve anti-demokratik davranışları…

(HABER MERKEZİ)