Hakim, baro başkanının üzerine yürüdü

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ile 12'nci İş Mahkemesi'nde görevli bir hakim arasında, hakimin avukatları dışarıya çıkarması üzerine tartışma çıktı. Hakim avukatları tekrar duruşmaya alınca Canduran "İşte böyle olmalıydı" dedi. Bu sözler üzerine hakim mahkeme salonundan çıkarak baro başkanının üzerine yürüdü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ile bir hakim arasında duruşmadaki avukatların salon dışına çıkarılması sonrası tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından hakim baro başkanının üzerine yürüdü.

Canduran'ın verdiği bilgiye göre 12'nci İş Mahkemesi'nde görülen bir davada duruşma hakimi avukatları duruşma salonundan çıkardı. Başka bir işi için adliyede olan baro başkanının yanına gelen avukatlar duruşmada yaşananları anlattı. Duruşmaya verilen arada avukatlar adına hakim ile konuşmak isteyen Canduran kendisini tanıttı ve konuşmak istediğini söyledi. Hakimin "Sen kim olacaksın da benimle konuşacaksın. Baro başkanının burada hükmü yok" sözlerinin ardından tartışma çıktı. Canduran'ın "Avukatları salondan atmaya hakkınız yok" sözlerine karşılık tartışma devam etti.

'AVUKAT MESLEKTAŞLARIMIZA KARŞI BU TARZ ÖRNEKLER ARTTI'

Hakim, verilen aranın ardından avukatların mahkeme salonuna girmesine izin verdi. Koridorda bulunan Canduran'ın, "İşte böyle olmalıydı" sözlerinin ardından Mahkeme başkanı koridora çıktı. Canduran'ın üzerine yürüyen ve çevredekiler tarafından durdurulan hakim bir odaya götürüldü.

Konuyla ilişkili Ankara Barosu'nu olağanüstü toplantı yapacağını aktaran Canduran şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa bir hakim çok gereksiz bir şekilde, olmayacak bir şekilde baro başkanına saldırmıştır. Bunun nedeni olarak hakimlerin iyi eğitilmediklerini, insan ilişkilerine dair eğitilmediklerini görüyorum. Avukatların karşılarında hakimlerin üstün oldukları algısı yaratılıyor. Avukat meslektaşlarımıza karşı hakimlerin bu yaşanan olaydaki gibi örnekler ve tepkileri artmaya başladı."

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Twitter hesabından, hakimin Bara başkanı canduran7ın üzerine yürüdüğü anların görüntülerini paylaştı:

FEYZİOĞLU: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Konuya ilişkin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da şu açıklamayı yaptı: "Ankara'da duruşmanın en temel kuralı olan açıklık ilkesini bilmeyen bir hâkim, duruşma sırasında avukatları duruşma salonundan çıkartmıştır. Ankara Barosu Başkanı ve yanındaki meslektaşlarımız vatandaşın hukukunu ihlal eden bu davranışa itiraz etmişlerdir. Hukuk mahkemesi hakimliği yaptığı halde nedendir bilinmez ceza hakimi cüppesi giyen hakim, hâkimliğini unutmuş, kabadayılığa özenmiş ve kürsüden inerek baro başkanımızın üzerine yürümüştür. Araya girenler, hakimin fiili saldırısını önlemişlerdir.Utanç verici bu davranışı ile bu kişi hâkimlik mesleğine yakışmadığını göstermiştir. HSK üzerine düşeni yapmalı ve söz konusu kişi kendisi istifa etmez ise, mesleği bu kişiden arındırmalıdır. Olayın görüntülerini, hâkimlik mesleğine duyulan saygıyı yıpratmamak adına yayınlamıyoruz. HSK'nın üzerine düşeni yapmasının takipçisi olacağız."