İYİ Parti'den polis ilgisine yorum: İktidar değişimini ilk bürokratlar hisseder

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, genel merkezdeki polis korumasının çekilmesine tepki gösterdi. Çıray, bazı illerde Akşener’e engeller çıkarıldığını belirtirken, bunu valilerin tutumuna bağladı. Bazı illerde ise polislerin Akşener'in konvoyunun geçmesi için trafiği kesip esas duruşta selam verdiğini belirten MHP yetkilileri ise “İktidar değişimini ilk bürokratlar hisseder” yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İYİ Parti'nin kuruluşundan sonra genel merkez önünde bulunan polis korumasının çekilmesi üzerine yöneticiler tekrar koruma verilmesi için başvuru yaptı. Aylardır valilikten cevap beklediklerin belirten İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, “Bunlar kraldan çok kralcılar. Devletin valisi olmayanlar bedelini öder” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Çıray, "Kuruluşunun üzerinden 6 ay geçmesine rağmen devlet korumasından yararlanamayan genel merkez binası çeşitli nedenlerle saldırı altında kalıyor. Valilik ve Emniyet’e yazı yazılmasına karşın, kanunlara aykırı olarak bize olumsuz dahi olsa cevap bile verilmedi” dedi.

Aynı zamanda TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi olan ve bu dönemde tehditler aldığını, partinin ülkenin çeşitli bölgelerinde saldırıya maruz kaldığını belirten Çıray, kişisel koruma talebi ve diğer güvenlik başvurularının yanıtsız bırakıldığını söyledi. Parti yetkililerinin güvenlik uygulamaları için ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğü ve Soylu’nun da önlem alınması için talimat verdiği öğrenildi.

Çıray, İYİ Parti'nin kuruluş döneminde 60’ın üzerinde ili gezen Meral Akşener'in Antalya’dan başlattığı ve 15 ili geride bıraktığı seçim turunda her ilde farklı uygulamalarla karşılaştığını da anlattı. Eski İçişleri Bakanı olması nedeniyle ek koruma ile seçim turuna devam eden Akşener, bazı illerde sadece kendi koruma araçları ile yola devam ederken bazı kentlerde diğer cumhurbaşkanı adaylarının aksine polis araçları ile korundu.

Antalya’nın ardından Isparta ve Burdur’a, oradan da Konya ve Karaman’a devam eden Akşener’in konvoyu için güzergah boyunca her kavşakta trafiği kesilerek yol açıldı. Polisler tarafından yolu açılan Akşener’e birçok noktada polisler selam vererek esas duruşta bekledi. Mitingleri takip eden parti yetkilileri ise bu durumu “İktidar değişimini ilk bürokratlar hisseder” diyerek bunun valilerin tutumu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Polislerin tutumuna ilişkin “Gayet nazik, kendilerinden hiçbir şikâyetimiz yok. Aksine hepsinden Allah razı olsun” değerlendirmesi yapan Çıray, birçok ilde milletvekili olmalarına rağmen yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek “Mardin’e gittiğimizde büyük engellemelerle karşılaştık. Milletvekili olmamıza rağmen bizi kayda alan tutumlar yaşandı” dedi. Bazı illerde valilerin iktidara yaranmak için zorluklar yaşattığını belirten Çıray, “Bu da bize gösteriyor ki kraldan çok kralcıların işgüzârlıkları. Buna Bakan Soylu’nun izin vermemesi gerekir. İktidar değişikliğinde devletin valisi olmayanlar bunun bedelini ağır öderler” dedi.