Orman Mühendisleri Odası'ndan Erdoğan'a destek bildirisi

Orman Mühendisleri Odası, 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan'ı desteklediğini açıkladı. Yönetim Kurulu, adına yayınlanan bildiride güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü Meclis isteği dile getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı bulunan Orman Mühendisleri Odası, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu. Odanın internet sitesinde yayınlanan açıklamada "Güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü meclis ile birlikte, ülkemiz ve aziz milletimizin bekası olarak görüyor ve desteklediğimizi kamuoyuna açıkça ilan ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yönetim kurulunun yayınladığı 'Aziz Milletimize ve Kamuoyuna' isimli duyuruda 24 Haziran seçimleri ' tarihi bir dönüm noktası ve karar anı' olarak nitelendirilirken, Türkiye'nin 'şer odakları tarafından kuşatılmaya, parçalanmaya ve çökertilmeye' çalışıldığı iddia edildi. Orman Mühendisleri Odası, TMMOB'un yayınladığı seçim bildirisine katıldıkları yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek bunu, 'basın ahlakının dışına çıkılması' olarak gördüklerini ifade etti.

Orman Mühendisleri Odası'nın bildirisi şöyle:

İÇİMİZDEKİ VE DIŞIMIZDAKİ ŞER ODAKLARI: Ülkemiz ve Milletimiz olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyadaki tüm mazlum ve mahzun yüreklerin ve Müslüman milletlerin umudu olan aziz milletimiz, içimizdeki ve dışımızdaki şer odakları tarafından kuşatılmaya, parçalanmaya ve çökertilmeye çalışılmaktadır. Öyleyse vicdan sahibi ve akl-ı selîm sahibi her fert ve camianın üzerine düşen büyük vazife, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminde, ülkemizi ve milletimizi en güçlü yarınlara taşıyacak milli ve yerli kadrolara, Cumhur İttifakına, 24 Haziran 2018 seçimlerinde destek vererek, Ülkemizin büyüme ve istikrarına devam etmesi yönünde olmalıdır.

GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ HAZMEDEMİYORLAR: Başta savunma sanayii olmak üzere, her türlü dışa bağımlılığı reddeden, dünya 5’ten büyüktür diyen, her daim zalimin karşısında dimdik duran, her türlü terörün başını ezerek, terörü destekleyenlerin zalimliklerini yüzlerine haykıran ve dünya mazlumlarına destek veren, ülkelerindeki savaşlar neticesi evini yurdunu kaybederek ülkemize sığınan çaresizlere kucak açan güçlü bir Türkiye’yi hazmedemeyen dışarıdaki ve içerideki karanlık güçler; milletimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak büyük yatırımların da önünü kesme ve durdurma gayretlerini ayyuka çıkarmış durumdadırlar.

TMMOB'UN SEÇİM BİLDİRİSİNE ELEŞTİRİ: TMMOB Orman Mühendisleri Odası Yönetimi olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini, güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü meclis ile birlikte, ülkemiz ve aziz milletimizin bekası olarak görüyor ve desteklediğimizi kamuoyuna açıkça ilan ediyoruz.  Ayrıca bazı basın-yayın organlarında, Orman Mühendisleri Odamızın, 'TMMOB' tarafından yapılan söz konusu seçim bildirgesine destek verdiğini ima eder şekilde logomuzun kullanılmasını da basın ahlakının dışına çıkılması olarak görüyoruz. Bu konudaki her türlü hukuki haklarımız saklıdır." (HABER MERKEZİ)