Kaza davasında kayıp röntgen bulundu

Henüz beş yaşındayken trafik kazası geçiren Hediye Demirpolat'ın 17 yıldır süren davasında kayıp röntgen bulundu. Baba Demirpolat "Artık adalet istemekten yoruldum. 10 yıl sonra da olsa, kararı kızımın mezarına götüreceğim ve bağıra bağıra okuyacağım. Adalet bir gün gelecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın Buharkent'te 17 yıl önce, evinin önünde oynarken trafik kazası geçiren Hediye Demirpolat'ın davasında kayıp röntgen bulundu. Davanın 83’üncü duruşmasında, kaza sonrası ilk tedaviyi yapan doktor mahkemeye çağrıldı. Emekli doktor F.T., “Beyin kanaması riski nedeniyle takip edildi ve bu sürede kafa röntgeni çekildi, hastaya kortizon ve antibiyotik uygulandı. Cerrahi bir müdahale gerektirmediği için taburcu edildiği sonucuna vardım. Ama röntgen filmleri dosyada yok. Hastanede MR cihazı olmadığı için de MR çekilmedi” dedi. Hâkimin ailenin talebini kabul etmesi üzerine yapılan araştırmada, kaza sonrası çekilen ve kayıp olan film 2 yıl sonra bulundu. Mahkeme, filmi de koyduğu dosyayı 3’üncü kez Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

16 HAKİM DÖRT SAVCI DEĞİŞTİ

Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre Çiftçi H.Y.'nin otomobiliyle çarptığı Demirpolat için kaldırıldığı hastanede “Hayati tehlikesi yok” raporu verildi. Gözaltına alınan sürücü H.Y. savcılıktan serbest bırakıldı ve hakkında takipsizlik kararı verildi. Baba Alican Demirpolat’ın itirazı üzerine aynı hastane ikinci raporunda Hediye Demirpolat’a “Yüzde 90 bedensel ve zihinsel engelli” raporu verdi.

Olaydan sonra sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösteren Alican Demirpolat'ın açtığı tazminat davası yıllarca farklı mahkemelerde görüldü. Dava boyunca 16 hakim, dört savcı değişti. Sanık avukatları dört defa hastane raporlarına itiraz etti ve dava dosyası iki defa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bir türlü sonuçlanamayan dava sırasında 2012'de hakimle tartışan Alican Demirpolat dokuz ay ceza aldı ve beş ay Sarayköy Cezaevi'nde hapis yattı. Kızı Hediye Demirpolat'ı 2015'te solunum yetmezliğinden kaybeden baba Demirpolat, röntgenin bulunmasıyla ilgili "Dava bu kez bitecek gibi. İnşallah Adli Tıp doğru kararı verir. Artık adalet istemekten yoruldum. 10 yıl sonra da olsa, kararı kızımın mezarına götüreceğim ve bağıra bağıra okuyacağım. Adalet bir gün gelecek” dedi. Dava boyunca 100 bin TL’ye yakın para da harcadığını dile getiren Demirpolat, “Son nefesime kadar bu davanın takipçisi olacağım” diye konuştu.