'Eleştirirseniz dava açılır' yazdı: Hakaretten yargılanıyor

Gazetecilere yönelik davalar devam ediyor. Evrensel Yazarı Kamil Tekin Sürek'e 'Faşist diktatörlüklerde, iktidara en ufak eleştiri getirdiğinizde hakkınızda davalar açılır' diye yazdığı için dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel yazarı Kamil Tekin Sürek’in ‘Faşist Diktatörlük’ başlıklı yazısı nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlaması ile yargılandığı davanın ilk duruşması yarın 13.30'da görülecek. Sürek “Faşist diktatörlüklerde, iktidara en ufak eleştiri getirdiğinizde hakkınızda davalar açılır” dediği için yargılanıyor.

Evrensel'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili Avukat Ahmet Özel’in şikayetiyle açılan davada Sürek, Evrensel'de yayımlanan ‘Faşist Diktatörlük’başlıklı yazısında geçen “Faşist diktatörlüklerde, iktidara en ufak eleştiri getirdiğinizde hakkınızda davalar açılır, işinizden olursunuz, hatta terörist ilan edilirsiniz. Ama, iktidar sahiplerinin her türlü yasalara aykırı fiilleri yargılanmaz. Bunları nereden biliyoruz? Tarihten. Hitler, Mussolini, Salazar, Franco, Pinoşe, Saddam, bin Ali vb. ülkelerini böyle yönetti” ifadelerinden ötürü, cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıkacak.