Hüseyin Akkuş: Çelenk polisin elinden alınıp kırıldı

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, asker cenazesine gönderdikleri çelengin kırılması hakkında açıklama yaptı. Akkuş, "Çelengin polisin elinden alınıp kırılması çok daha farklı bir bakış açısı getiriyor. Çünkü Süleyman Soylu’nun, ‘CHP İl Başkanları şehit cenazelerinde protokol içerisinde değerlendirilmemeliler’ açıklaması söz konusu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan'ın cenaze töreninde CHP çelenginin yere atılmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

Akkuş, cenaze töreninde çelengin yere atılması olayının, Soylu’nun açıklamasından sonra yaşandığını söyledi. Akkuş, "Orada Büyükorhan Belediye Başkanı'nın köylüsü 2 genç arkadaşın, CHP İl Başkanlığı ve sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengini kırması önemli; ancak polise teslim edilen çelengin polisin elinden alınıp kırılması da çok daha farklı bir bakış açısı getiriyor bize" dedi.

'81 İLDE AÇIKLAMA YAPACAĞIZ'

Soylu’nun “Valilere talimat gönderdim; CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” açıklamasını hatırlatan Akkuş, şöyle devam etti:

"Bunu şiddetle kınıyorum. Yarın genel merkezimiz ile birlikte 81 ilde sayın Süleyman Soylu’nun yapmış olduğu bu açıklamaya karşılık bir açıklama yapacağız. Ne yazık ki İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu, 81 milyonun İçişleri Bakanı olarak davranmıyor. Sadece ve sadece Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İçişleri Bakanı olarak davranıyor. Sanki CHP iktidardaymış gibi süreci yöneten bir İçişleri Bakanını istifaya davet ediyorum ve aynı zamanda da kınıyorum.”

Asker cenazesinde CHP çelengi yere atıldıAsker cenazesinde CHP çelengi yere atıldı

'AYNI KİŞİLER VEKİLİMİZE SÖZLÜ SALDIRIDA BULUNDU'

Yasal işlemlerin yapılmasını beklediklerini söyleyen Akkuş, "Failler, eşkalleri, nerede yaşadıkları, kimlerin yakınları oldukları belli; onların yakalanıp adalete teslim edilmelerini istiyoruz. 2 kişiden bahsediliyor; aynı kişiler milletvekilimiz Sayın Erkan Aydın’a da sözlü saldırıda bulundular. Olayın takipçisi olacağız" diye konuştu. (BURSA/DHA)

Soylu'dan 'şehit cenazelerine CHP'li başkanları almayın' talimatıSoylu'dan 'şehit cenazelerine CHP'li başkanları almayın' talimatı