Tutuklanan 5 CHP'linin serbest bırakılması için çağrı: Kime gözdağı verilmek isteniyor?

CHP Kepez Gençlik Kolları Başkanı Kalan Karakuş: Tutuklanan 5 arkadaşımızla kime gözdağı veriliyor?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçim gecesi Antalya'da tutuklanan 5 CHP'li için açıklama yapan Kepez Gençlik Kolları Başkanı Kalan Karakuş, arkadaşlarının yalnız olmadığını söyleyerek, “Demokratik ve barışçıl bir şekilde tepkilerini dile getiren arkadaşlarımız, hangi gerekçe ile tutuklanmıştır?” diye sordu.

'ÇİFTE STANDARDIN GÖSTERGESİ...'

Protestoların yaşandığı bölgede sadece CHP'li üyelerin gözaltına alınmasının çifte standart uygulandığının göstergesi olduğunu söyleyen Karakuş, "Son yıllarda seçimlerde yaşanan usulsüzlüklerden dolayı hassas olan yoldaşlarımız, en demokratik haklarını kullanarak, oylarına sahip çıkmak için seçim gecesi adliye önünde toplanmıştır. Son derece barışçıl bir şekilde tepkilerini dile getiren ve oylarına sahip çıkmaya çalışan yoldaşlarımızın bir kısmı, haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Adliye önünde toplanan diğer grup, tekbirler getirerek arkadaşlarımızı provoke ederken, karşı taraftan hiç kimse gözaltına alınmamıştır. Bu durum ortada bir çifte standardın olduğunun göstergesi" dedi.

'ARKADAŞLARIMIZ HANGİ GEREKÇELERLE TUTUKLANDI?'

Arkadaşlarının hangi gerekçelerle tutuklandıklarını soran Karakuş şu soruları sordu: "Demokratik ve barışçıl bir şekilde tepkilerini dile getiren arkadaşlarımız, hangi gerekçe ile tutuklanmıştır? Kime gözdağı verilmek istenmektedir? Ablası vefat eden arkadaşımızın taziye çadırında gözaltına alınması hangi vicdana sığmaktadır? Yoldaşlarımıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan, terörist imasında bulunan karşı taraf vatan evladı da, bu ülkeyi kuran partinin gençleri vatan haini mi? Karşı taraftan niye hiçbir kimse gözaltına alınmamıştır?"

CHP Kepez Gençlik Kolları, arkadaşlarının serbest bırakılması için çağrı yaptı...

Arkadaşlarının yalnız olmadığını belirten Karakuş son olarak şöyle devam etti: "Buradan şunu ilan edelim ki: Hiçbir CHP’li arkadaşımız yalnız değildir. İktidar eliyle yaratılmak istenen korku imparatorluğuna karşı yılmadan mücadele edeceğiz. Devam eden adli sürecin takipçisi olacağız. Haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan yoldaşlarımızın en kısa süre içerisinde özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz."

NE OLMUŞTU?

24 Haziran akşamı, 'seçimlere hile yapıldığı' iddiasıyla seçim sonuçlarını protesto eden Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” gerekçeleriyle Ramazan Gökoğlu, Mahir Şen, Hasan Çetin ve 2 kişi daha Güvenlik Şube polisleri tarafından evleri basılarak gözaltına alındı. 10 kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (HABER MERKEZİ)