'Ankara Üniversitesi’nden değil Mektebi Mülkiye’den mezun oluyoruz'

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri, alternatif mezuniyet töreni düzenledi. Törenin açılış konuşmasını yapan öğrenci, "Ankara Üniversitesi’nden değil Mektebi Mülkiye’den mezun oluyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) öğrencileri, kendi kampüslerinde mezuniyet töreni düzenledi. Açılış konuşmasını yapan öğrenci, “Biz Ankara Üniversitesi’nden değil Mektebi Mülkiye’den mezun oluyoruz” dedi.

Mülkiye Haber'de yer alan habere göre, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in bu yıl ilk kez mezuniyet töreninin fakültede değil rektörlük binasının da bulunduğu Tandoğan Kampüsü'nde yapılacağını açıkladı. Karara tepki gösteren öğrenciler, fakültelerinin bulunduğu Cebeci Kampüsü'nde ikinci bir mezuniyet töreni düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde öğrenciler “Sırma saçlı haşmetli rektörümüz bizi ayağına çağırdı. Biz nabza göre şerbet verenlerden değiliz” dedi.

Öğrencilerin ve ailelerin yoğun katılımı gösterdiği törende, öğrencilere temsili olarak “siyah” diplomaları verildi. Açılış konuşmasında konuşan öğrenci, “Biz Ankara Üniversitesi’nden değil Mektebi Mülkiye’den mezun oluyoruz” ifadelerini kullandı.

TANDOĞAN'DAKİ TÖRENE DAVET EDİLDİLER, CEBECİ'DEKİ TÖRENE ALINMADILAR

Bu yıl ilk üç dereceyi yine kadın öğrenciler paylaştı. İşletme Bölümü’nden Seda Bayram okul birincisi, yine İşletme Bölümü'nden Maide Nur Özdemir ikinci olurken, İktisat Bölümü’nden Fatma Çalışkan üçüncülükle mezun oldu. Fakülteyi dereceyle bitirenlere Mülkiyeliler Birliği tarafından plaket ve armağanlar verildi.

Rektörlüğün kendi düzenlediği mezuniyet törenine, Rektör Erkan İbiş tarafından davet edilen Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dr. Dinçer Demirkent ve İkinci Başkan Dr. Pınar Ecevitoğlu, rektörün talimatıyla Cebeci Kampüsü'ndeki törene alınmadı.

'KEPLERİNİZİ UMUDA FIRLATIN'

Mülkiyeliler Birliği adına kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter İlker Akçasoy, Dinçer Demirkent ve Pınar Ecevitoğlu’nun kampüse giremediğini belirterek öğrencilere selamlarını iletti. Yeni mezunların eşitlikten, özgürlükten, barıştan ve hukuktan yana olacaklarını söyleyen Akçasoy, “Keplerinizi umuda fırlatın” dedi.

Akçasoy’un ardından Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şube Başkanı Yunus Isın ve Bursa Şube Başkanı Naci Damar birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, Mülkiyeliler Birliği’ne üyelik çağrısı yapıldı.

Öğlenden önce rektörlük tarafından Tandoğan’da düzenlene mezuniyet töreninde, öğrenciler Mülkiye Marşı'nı söyledi ve alkışlarla Erkan İbiş'in konuşmasını protesto etti.