Tren faciasında makinistlerin ifadesi: Sarsıntıyı hissettik, frene bastık

Tekirdağ'da en az 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili 2 makinist ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldı. Ayrıca 4 kişi gözaltına alındı. Makinistlerin ifadesinde, "Rayların üzeri bir miktar suyla kaplıydı. Menfeze girdiğimizde sarsıntıyı hissettik ve hemen fren kolunu çektik" dedikleri öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ'da meydana gelen ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. Tren kazasına ilişkin soruşturmada makinistler Halil Altınkaya, Suat Şahin ile bir şef ifadeye çağrıldı. 3 isim İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 3 kişi ise gözaltına alındı. Çerkezköy'de konuşlanmış seferlerden sorumlu diğer 3 kişilik ekibin ise jandarma tarafindan ifadelerine başvuruluyor. Bilirkişilerle yapılacak  toplantı sonrası 3 kişinin durumları belli olacak.

Ankara'dan da incelemelerde bulunmak üzere Çorlu'ya bilirkişi heyeti gönderildi.

MAKİNİSTLER KAZA ANINI ANLATTI

Makinistlerin ifadesine göre lokomotif, menfeze girince zemindeki boşluk nedeniyle tren sarsıldı. Makinistler, zeminle ilgili sorun olduğunu anlar anlamaz treni durdurmak için freni çekti ancak kazayı önleyemedi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre Edirne’den İstanbul’a giden tren, Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede saatte 100-110 kilometre hızla seyrediyordu. Makinistler, saat 17.00 sularında kazanın meydana geldiği menfeze yaklaştı. Makinistler Altınkaya ve Şahin, raylarda ve traverslerde olağanüstü bir durum görmedi. Yalnızca, kazaya neden olan bölgede rayların bir miktar suyla kaplı olduğunu belirttiler.

FRENE BASTILAR AMA...

Lokomotif, menfeze girince zemindeki boşluk nedeniyle tren sarsıldı. Makinistler, zeminle ilgili sorun olduğunu anlar anlamaz treni durdurmak için freni çekti. Makinistler, “Sarsıntıyı hissettik ve frene bastık” dedi.

Lokomotif ve ardından gelen vagon menfezi geçti. Sonraki 5 vagon trenin ağırlığının da oluşturduğu güçlü sarsıntının etkisiyle raydan çıktı ve devrildi. Lokomotif ve birinci vagonun, frene basıldıktan sonra 120 metre daha gittiği belirtildi. Makinistler, tüm bunların saniyeler hattı saliseler içinde olduğunu kaydetti.

Edirne Uzunköprü ile İstanbul Halkalı arasında 362 yolcu ve 6 personel ile sefer yapan trenin 5 vagonu Tekirdağ’da devrilmişti. İhmal iddialarının gündeme geldiği kazada Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ kazada 24 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı 338 kişinin yaralandığını belirtti. (DHA)

Tren kazasının nedeni ihmal mi?Tren kazasının nedeni ihmal mi?

Hasan Bektaş: Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza yaşanmazdıHasan Bektaş: Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza yaşanmazdı

Tren faciasında olay yeri fotoğraflarıTren faciasında olay yeri fotoğrafları

Etiketler kaza tren çorlu