ABD heyetiyle Ankara'daki görüşmeler sona erdi

ABD'den Ankara'ya gelen heyetle Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantı sona erdi. Toplantının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ile Türkiye arasındaki adli konuları görüşmek üzere Wahsihgton'dan gelen heyetle Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantı sona erdi.

Toplantıda Fetullah Gülen'in iadesi, vize, konsolosluk, İzmir'de FETÖ suçlamasıyla tutuklu bulunan ABD'li Rahip Brunson ile Türkiye'de tutuklu diğer ABD vatandaşlarının durumunun ele alındığı belirtildi. ABD'de karara bağlanan Halkbank davası ile ilgili gelişmelerin de toplantıda değerlendirildiği belirtildi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Toplantı sonrası ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Adli ve diğer konulardaki ortak çalışma grubu, 13 Temmuz 2018 tarihinde Ankara'da toplanmıştır. İlgili bakanlıklardan Türk ve Amerikalı yetkililer bir araya gelerek her iki taraf için de önemli olan adli ve hukuki meselelerde önemli görüşmelerde bulunmuşlardır. Her iki tarafta bu konularda sürekli ilerleme kaydetmeyi beklemektedir."

Toplantıya diplomatların yanı sıra Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT yetkilileri de katıldı. (HABER MERKEZİ)